A3 Haber

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme
Haziran 16
09:23 2022

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında gözaltına alınan sekiz şüpheliden dördü adli kontrolle serbest bırakıldı, dört şüphelinin de gözaltı süresi uzatıldı.

Ankara’da evinin önünde düzenlenen suikast sonucu 18 Aralık 2002’de yaşamını yitiren akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır, 27 Ocak 2022’de, MİT tarafından Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Bozkır, 8 Şubat’ta ‘örgüt üyeliği’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından tutuklandı. Bozkır ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle altı kişi, 3 Şubat’ta gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, ikisi 15 Şubat’ta tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonda emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli Astsubay Kamil Metin, Memiş Aytekin, Bülent Kutsal, Altan Bora, Osman Tuncer ve Tan Dervişoğlu gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek, Ankara Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden Bülent Kutsal, Altan Bora, Osman Tuncer ve Tan Dervişoğlu, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı. Diğer dört şüphelinin ise gözaltı süresi uzatıldı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER