A3 Haber

Mahkemeden “Beşli Çete” kararı: Toplatma talebine ret

Mahkemeden “Beşli Çete” kararı: Toplatma talebine ret

Mahkemeden “Beşli Çete” kararı: Toplatma talebine ret
Haziran 16
18:36 2022

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın kaleme aldığı “Beşli Çete” hakkındaki toplatma talebi, mahkeme tarafından reddedildi. MFA Taahhüt İnş ve Tic AŞ ve Cihan Şimşek, kitap için toplatma talebinde bulunmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kamu ihalelerinin peşkeş çekilmesi konusunda kaleme aldığı “Beşli Çete” adlı kitabı için, “Bu kitap, bu ülkenin nasıl karanlığa itildiğinin bir tarihsel bilgisi niteliğindedir. Kimlerin, kimleri nasıl kayırdığının belgesi niteliğindedir. Amacımız, bu ülkenin kaynaklarının kimlere nasıl aktarıldığını herkesin bilgisine sunmak” demişti.

Ali Mahir Başarır’ın, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Beşli Çete” kitabın için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aşağıdaki cümleleri yazmıştı:

  • AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi, ‘Beşli Çete’ aracılığıyla ülkemiz birikimlerinin büyük bir bölümüne yolsuzluk yoluyla el koymuş durumda. Örnek olması açısından kitapta detaylarıyla yer bulan temel bir veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Beşli Çete’nin 2021 sonuna kadar kamudan aldıkları kamu ihale bedellerinin toplamı yaklaşık 150 milyar dolar civarında…
  • CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ‘Beşli Çete’ kitabıyla, bu el koyma pratiğinin tarihsel bir dökümünü yapıyor. Türkiye ekonomi tarihi açısından da referans olacak içerikteki bu çalışma sunuyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER