Site icon A3 Haber

TFF’nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu

Mehmet Büyükekşi, 209 delegenin 158’inin oyunu alarak yeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu Ankara’da başladı.

Ankara’da bir otelde yapılan ve 307 delegeden 219’unun katılımı ile başlayan genel kurulda divan kurulu başkanlığına Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak seçildi.

Yeni başkan Büyükekşi oldu

TFF Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, kullanılan 209 oyun 158’ini alarak TFF’nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51’i ise geçersiz sayıldı.

Büyükekşi’nin tam listesi şu isimlerden oluştu:

Murat Aksu
Yalçın Orhan
Yusuf Günay
Nükhet Küçükel Ezberci
İdil Karademirlidağ Suher
Erman Kalkandelen
İbrahim Burkay
Alkın Kalkavan
Ramazan Üçdan
Müslüm Özmen
Hamit Altıntop
Ali Düşmez
Talat Papatya
Volkan Can

AKP’li Külünk uyarmıştı

Mehmet Büyükekşi’nin TFF’ye aday olacağının gündeme gelmesinin ardından AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk uyarıda bulunmuş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

Mehmet Büyükekşi kimdir?

2008-2018 yıları arasında 10 yıl boyunca Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı yapan Mehmet Büyükekşi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanması olan kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile de uzun yıllar dirsek temasındaydı.

Mehmet Büyükekşi’nin kardeşi Aykut Büyükekşi hakkında ise ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak’ suçundan 2020 yılında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Aykut Büyükekşi’nin örgütün kontrolünde kurulduğu ve yönetildiği tespit edilerek KHK ile kapatılan İhracatçı ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin (İHSANDER) kurucularından olduğu, derneğin 29 Aralık 2013 tarihinde yapılan genel kurul toplantısına yönetim kurulu başkanı olarak katıldığı ve derneğin Genel Kurul Sonuç Bildirimi’ni 19 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Valiliği’ne teslim ettiği kaydedildi.

 

 

Exit mobile version