A3 Haber

“TMSF’nin atadığı kayyum 20 milyon avro ile kayıplara karıştı”

“TMSF’nin atadığı kayyum 20 milyon avro ile kayıplara karıştı”

“TMSF’nin atadığı kayyum 20 milyon avro ile kayıplara karıştı”
Haziran 16
12:09 2022

Erciyes Anadolu Holding’e atanan kayyumun başındaki isim 20 milyon avro ile kayıplara karıştı. Meclis’te kayyumun yönettiği şirketlerle ilgili iddiaların araştırılması önergesi reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, eski adı Boydak olan ve Erciyes Anadolu Holding adını alan şirkete atanan CEO Ertunç Laçinel’in 20 milyon avro ile kayıplara karıştığını söyledi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Kayseri’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Erciyes Anadolu Holding’i Meclis gündemine getiren Arık, “Laçinel nerede? Kayseri’nin 20 milyon avrosu nerede?” diye konuştu.

Arık, şunları söyledi:

  • “Şirketin başına 2016 yılında 5 kişiden oluşan bir kayyum heyeti atandı, kayyumun başına da ‘Ertunç Laçinel’ isminde biri getirildi. Şimdi, Laçinel nerede? Kayseri’nin 20 milyon eurosu nerede? 2018’de Başbakan Binali Yıldırım’a Laçinel’i sordum, 4,5 yıldır yanıt bekliyorum. Ama 20 milyon euroyla kayıp. Holding ise AKP emrinde ve onlar nereye, ne kadar para derse, oraya harcanıyor. Turkuaz medyaya milyonlarca dolar para aktarılmış ama tarafsız yayıncılık yapanlara tek kuruş yok. Holding, AKP’nin arka bahçesi gibi yönetiliyor.”

“TMSF’nin kayyumluk yaptığı şirket sayısı 682”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da konuya ilişkin “Bugün itibarıyla TMSF’nin kayyumluk yaptığı şirket sayısı 682’dir. Yaklaşık 46 bin çalışanın olduğu, aktif büyüklükleri 70,3 milyar lira seviyesindeki bu şirketler nasıl yönetiliyor?” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER