A3 Haber

Dün kapısına kilit vurulmuştu: MHP Diyarbakır İl Başkanı “cinsel istismar”dan tutuklandı

Dün kapısına kilit vurulmuştu: MHP Diyarbakır İl Başkanı “cinsel istismar”dan tutuklandı

Dün kapısına kilit vurulmuştu: MHP Diyarbakır İl Başkanı “cinsel istismar”dan tutuklandı
Haziran 17
13:02 2022

Diyarbakır’da MHP’nin kapatılan teşkilatının il başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. İl Başkanı Cihan Kayaalp çıkarıldığı mahkemece, “cinsel istismar” suçundan tutuklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, partisinin Diyarbakır il teşkilatını kapattıklarını duyurmasının ardından birçok yöneticisi dün akşam gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Cihan Kayaalp, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, “cinsel istismar” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayaalp’in 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. T24’ten Candan Yıldız’ın haberine göre olayı öğrenen aile Diyarbakır Emniyeti’ne MHP’li Cihan Kayaalp ve ilişkide olduğu iddia edilen O.K. hakkında şikâyette bulundu. Bunun üzerine şikâyet Ankara Genel Merkez’e kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı.

Soylu’yla fotoğrafı ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafı olan “suçlular albümüne” bir isim daha eklendi. MHP Genel Merkezi’nin dün soruşturmayı önceden haber alıp Diyarbakır İl Teşkilatı’nı kapatması ve yönetimini de görevden almasının ardından İl Başkanı Cihan Kayaalp, bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cihan Kayaalp’in de Süleyman Soylu’ya fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER