A3 Haber

Erdoğan’dan TOGG açıklaması: Yıl sonuna kadar hizmete sunacağız

Erdoğan’dan TOGG açıklaması: Yıl sonuna kadar hizmete sunacağız

Erdoğan’dan TOGG açıklaması: Yıl sonuna kadar hizmete sunacağız
Haziran 17
20:14 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yılın sonuna kadar Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili TOGG’u üretim bandından indirerek hizmete sunacağız” dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji ve iklim konulu Büyük Ekonomiler Forumu’na Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden toplantıya katılanlara hitap eden Erdoğan, “İklim değişikliği ve çevre sorunları insanlığın ortak meselesidir. Dolayısıyla bunlar karşısında verilecek cevaplar da küresel dayanışmanın ürünü olmalıdır. Hiç kimse bu sorunlara kayıtsız kalamaz” ifadelerini kullandı.

“Yeşil hidrojen çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Ulaştırma kaynaklı emisyonun azaltılması ve gübre yönetimi noktasında da üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

  • “Bu yılın sonuna kadar Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili TOGG’u üretim bandından indirerek hizmete sunacağız. Sürdürülebilir ve iklim dostu ulaşım türlerini yaygınlaştırıyoruz. BM ve birçok küresel kuruluş tarafından takdir edilen, eşim Emine Erdoğan tarafından himaye edilen ‘Sıfır Atık’ hareketi ile çevre koruma, geri dönüşüm ve emisyon azaltımı hususunda çok büyük mesafeler aldık. Teknoloji ve çığır açıcı araştırma-geliştirmenin öneminin bilinciyle yeşil büyüme teknoloji yol haritası çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeşil hidrojen çalışmalarımızı da kararlılıkla sürdürüyoruz. Finansman ve teknoloji transferi, bu sürecin kilit başlığı olarak öne çıkıyor. Bu hususta en büyük sorumluluk, elbette asırlardır sorunun bu noktaya gelmesinde payı olan ülkelere düşmektedir.”
  • “Türkiye yenilenebilir kurulu gücü itibarıyla dünya on ikincisi ve Avrupa beşincisidir. Jeotermal kurulu gücünde Avrupa’da ilk sırada, hidroelektrik santrali kurulu gücünde ise Avrupa’da ikinci sırada yer alıyoruz. Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle yıllık 100 milyon ton ilave sera gazı emisyonundan kaçınılmıştır.”

“Yenilenebilir enerjide dünya 12’ncisiyiz”

Temiz enerjiye dönüşüm sürecinde işbirliği ve dayanışmaya hazır olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye yenilenebilir kurulu enerji gücü itibariyle dünyada 12’ncisi ve Avrupa 5’incisidir. Jeotermal kurulu gücünde Avrupa’da ilk sırada, hidroelektrik kurulu gücünde ise Avrupa’da 2’nci sırada yer alıyoruz. Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle yıllık 100 milyon ton ilave sera gazı emisyonundan kaçınılmıştır. Temiz enerjiye dönüşüm sürecinde tüm ortaklarımızla işbirliği ve dayanışma içinde olmaya hazırız” dedi.

TOGG için tarih verdi

Yerli otomobil TOGG’un elektrikli olacağını belirten Erdoğan, “Ulaştırma kaynaklı emisyonun azaltılması ve gübre yönetimi noktasında da üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili TOGG’u üretimden bandından indirerek hizmete sunacağız. Sürdürebilir ve iklim dostu ulaşım türlerini yaygınlaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eşi Emine Erdoğan’ın Sıfır Atık Projesi’ni hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

  • “Birleşmiş Milletler ve birçok küresel kuruluş tarafından takdir edilen eşim Emine Erdoğan tarafından himaye edilen ‘Sıfır Atık’ hareketiyle çevre koruma, geri dönüşüm ve emisyon azaltımı hususunda çok büyük mesafeler aldık. Teknoloji ve çığır açıcı araştırma ve geliştirmenin öneminin bilinciyle yeşil büyüme teknoloji yol haritası çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeşil hidrojen çalışmalarımızı da kararlılıkla sürdürüyoruz. Finansman ve teknoloji transferi bu sürecin kilit başlığı olarak öne çıkıyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER