A3 Haber

Şebnem Şirin cinayeti davası: Savcının talebi mahkeme salonunda alkış aldı

Şebnem Şirin cinayeti davası: Savcının talebi mahkeme salonunda alkış aldı

Şebnem Şirin cinayeti davası: Savcının talebi mahkeme salonunda alkış aldı
Haziran 17
20:55 2022

Denizli Pamukkale’de gıda mühendisi 25 yaşındaki Şebnem Şirin’i öldüren Furkan Zıbıncı’nın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında savcı, ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulundu. Şirin ailesinin avukatları savcının görüşünü alkışladı.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, 27 Ekim 2021 tarihinde gıda mühendisi Şebnem Şirin’in, Furkan Zıbıncı tarafından bir dairede bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü duruşması, Denizli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı. Tutuklu sanık Furkan Zıbıncı, duruşmaya Antalya S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS üzerinden katıldı.

Duruşmayı Şebnem Şirin’in annesi Pervin Tokat ve babası Halil Şirin de izledi. Önceki duruşmaya katılmayan sanık Furkan Zıbıncı’nın babası İ.Z, üçüncü duruşmada tanık olarak ifade verdi.

“Şebnem’in yerde yattığını gördüm”

Duruşmada sanığın babası İsmail Zıbıncı, tanık sıfatıyla ifade verdi. İsmail Zıbıncı cinayet sabahı oğlunun kendisini telefonla aradığını belirtip, “O sırada çalışıyordum. Telefonda Şebnem’in öldüğünü söyledi. Mehmetçik Mahallesi’nden onu aldım. Panik halindeydi. Nasıl olduğunu sordum, hatırlamadı. Arkadaşım İlhan Kaya’nın evine bıraktım. Daha sonra kardeşi Berkan ve arkadaşı Mustafa Tolgay’la anahtarı alarak apart dairesine gittik. Kapıyı açtığımızda Şebnem’in yerde yattığını gördüm. Evin içi dağınıktı. Mustafa polisi aradı. Daha sonra Furkan’ı arkadaşımın evinden alıp, polise teslim ettim” diye konuştu.

“Birine zarar verebileceğini düşünmedim”

Şirin Ailesi’nin avukatlarının sorularına da yanıt veren İsmail Zıbıncı, “Furkan’ı araca aldıktan sonra Şebnem’le tartıştıklarını, boğuştuklarını ve öldürdüğünü ayrıca ne olduğunu hatırlamadığını söyledi. Çok panik halindeydi, sakinleşmesi için arkadaşımın evine götürdüm. Daha önce bana kızgın olduğu için bileklerini kesmişti. Karakoldaki ifademde, ‘Bıçakla öldürdü’ demiş olabilirim, hatırlamıyorum. Panikle bana ‘Beni kurtar, beni götür’ dedi. Polise teslim edeceğimi söyledim” dedi.

Avukatların ‘Neden cinayeti öğrendikten hemen sonra değil 1,5 saat sonra olay yerine gitti? Şebnem belki yaşıyor olabilirdi’ sorusu üzerine ise baba Zıbıncı, “Furkan çok korkmuştu, çok sinirliydi. Mustafa, ‘Furkan olayları kurguluyor, gerçek olmayabilir’ dedi. Ben de birine zarar verebileceğini düşünmedim” yanıtını verdi.

“En ağır cezayı aldığını görmek istiyorum”

Duruşmada Şebnem Şirin’in annesi Pervin Tokat da söz alarak, şu ifadeleri kullandı:

  • “Bugün 230 gün oldu. Şebnemim gitti. Her gün ölüyorum. Abisi tedavi görüyor. Bu olayda yardımı olan, ihmali olan herkesten sonuna kadar davacıyım. Artık kızımla diğer tarafta kavuşacağız. Bir an önce yanında olmayı istiyorum. Allah ne kadar ömür verdiyse yaşayıp, kızımla kavuşacağım. 230 gündür kızımın gül yüzünü, gül kokusunu, nefesini özlüyorum. Dakikaları sayıyorum, saatleri sayıyorum. En ağır cezayı almasını istiyorum. Bu dava bir an önce bitsin. Kalbim Şebnemsiz olmaya dayanamıyor. Sanığın en ağır cezayı aldığını görmek istiyorum.”

Savcı, ağırlaştırılmış müebbet istedi

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü sunan Cumhuriyet Savcısı Alperen Pektaş, sanığın “tasarlayarak ve canavarca hisle öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Şirin ailesinin avukatları savcının görüşünü alkışladı.

Duruşmada cumhuriyet savcısı Alperen Pektaş, mütalaasını okudu. Savcı Pektaş, olay günü sanığın, Şirin’i 1,5 saat oturdukları kafenin dışında gözetlediğini, yemek yedikleri yere tesadüfmüş gibi gittiğini ve takıntılı olduğunu belirtti. Zıbıncı’nın Şebnem Şirin’i motosikletle bırakacağını söyleyerek kendisinin kaldığı aparta götürdüğüne de mütalaasında yer veren savcı, tartışmaların saat 03.00 sıralarında başladığını, 06.00 sıralarında ise daireden komşuları uyandıracak kadar yüksek sesle çığlıkların yükseldiği kaydetti. Sanığın Şirin’i uzun süre önce öldürmeyi planladığını, üç saat eziyet çektirdiği ve suçunun sabit olduğunu da ifade eden savcı, Zıbıncı’nın “tasarlayarak” ve “canavarca hisle, eziyet çektirerek” öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve takdir indirimlerinin de uygulanmamasını istedi.

Mahkeme heyeti, savunmalarını hazırlamaları için sanık avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER