A3 Haber

İsrail’den bir uyarı daha: Türkiye’den ayrılamayan vatandaşlar kendilerini otel odasına kitlesin

İsrail’den bir uyarı daha: Türkiye’den ayrılamayan vatandaşlar kendilerini otel odasına kitlesin

İsrail’den bir uyarı daha: Türkiye’den ayrılamayan vatandaşlar kendilerini otel odasına kitlesin
Haziran 18
10:54 2022

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid’in, İstanbul’da yaşayan İsrailli vatandaşlara yönelik “Kenti hemen terk edin” çağrısı sonrasında İsrail cephesinden bir açıklama daha geldi. İsrailli üst düzey yetkililer Türkiye’de yaşayan tüm İsrail vatandaşlarından Türkiye’yi terk etmelerini, Türkiye’den ayrılamayanların ise kendilerini otel odalarına kilitlemelerini ve İsrailli olduklarına dair işaretleri gizlemeleri çağrısında bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, İran’ın Türkiye’deki İsrail vatandaşlarına saldırı planladığı iddiasıyla İstanbul’da bulunan tüm vatandaşlarına şehri terk etme çağrısı sonrasında İsrail cephesinden bir açıklama daha geldi.

İsrailli üst düzey yetkililer İran’ın hafta sonu İstanbul’da İsraillilere terör saldırısı düzenlemeye çalıştığına dair “somut” tehditler olduğu konusunda uyarılarda bulunarak tüm İsrail vatandaşlarından Türkiye’yi derhal terk etmelerini istedi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla Times of Israel sitesine konuşan siyasi ve güvenlik yetkilileri, İsrail’in “İranlı ajanların İsraillileri öldürmeyi veya kaçırmayı” planladığı endişeleri üzerine Türkiye’deki vatandaşlarına derhal evlerine dönme çağrısı yaptı.

Yetkililer yaptığı açıklamada, herhangi bir İsraillinin otellerde, restoranlarda ve diğer eğlence merkezlerinde hedef alınabileceği ve “İstanbul’u hemen terk etmesi” konusunda çağrıda bulundu.

“Türkiye’den ayrılmayanlar kendilerini otel odalarına kitlesin”

Yapılan uyarıda, Türkiye’den ayrılamayan İsrail vatandaşlarının kendilerini otel odalarına kilitlemeleri ve İsrailli olduklarına dair işaretleri gizlemeleri söylendi.

Aynı zamanda İsrail’in Channel 12 yetkilileri, İsrail ajanlarının Türkiye’de saldırıları engellemek için Türk mevkidaşlarıyla omuz omuza çalıştıklarını ve yerel yetkililerle mükemmel bir işbirliği olduğunu kaydettiklerini aktardı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER