A3 Haber

Emniyet’ten polise uyarı, milletvekiline suç duyurusu: Yeneroğlu, Soylu’yu istifaya çağırdı

Emniyet’ten polise uyarı, milletvekiline suç duyurusu: Yeneroğlu, Soylu’yu istifaya çağırdı

Emniyet’ten polise uyarı, milletvekiline suç duyurusu: Yeneroğlu, Soylu’yu istifaya çağırdı
Haziran 19
17:05 2022

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara’da Somalililerin restoranlarına yönelik denetimde yaşanan olaya ilişkin polislerin uyarıldığını, Mustafa Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Açıklamaya tepki gösteren Yeneroğlu ise İçişleri Bakanı Soylu ve Emniyet Genel Müdürü’ne istifa çağrısı yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na “Ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş” diyen polis memuru hakkında yayımladığı açıklamada, Yeneroğlu ve kafenin sahibi Somalili kadın hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, polisinse uyarıldığı belirtildi.

Geçen cuma Ankara Kızılay’da yaşanan olayda, daha önce polis baskınlarıyla defalarca tabelası ve adı değişen Somalililere ait Saab Cafe’nin yeni tabelasının açılış törenine polis saldırmıştı.

Olaya karşı çıkan DEVA Partili Yeneroğlu bir polisle tartışmıştı. Tartışmaya ilişkin yayınlanan bir videoda, “Kızılay’ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz. Sizin gibi hukuk tanımayan tiplere haddini bildireceğiz” diyen Yeneroğlu’na polisin, “Senin gibi tiplerin ne olduğu belli, ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş, milletvekiliymiş…” dediği görülmüştü.

Türkiye vatandaşı olduğunu söyleyen kafenin sahibi Mesenet Karakaya isimli yurttaş polislere tepki göstermiş ve “Ben sadece çalışmak istiyorum. Benim bunu yapmak istemem suç mu? Suçsa çocuklarımı alıp gideyim. Neden böyle oluyor? Benim bu derimin rengi suç mu” demişti.

“Polis teşkilatına yapılan saldırıları milletimiz görüyor”

EGM tarafından yapılan açıklamada DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ile tartışan polis amirine uyarıda bulunulduğu, Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

Açıklama şu şekilde:

  • “Milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek, nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır. Ülkemizde ten renginden ve uyruğundan dolayı hiç kimseye farklı bir tutum takınılması söz konusu olmamasına rağmen kanun dışılığı örtmek amacıyla iş yeri sahibince dile getirilen ‘tenimden dolayı böyle davranıyorlar’ iftirası da bu oyunun diğer bir parçasıdır.”

Yeneroğlu’ndan tepki: Başıma bir şey gelirse…

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı Mustafa Yeneroğlu ise sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. EGM açıklamasına, “Gerçekten kan dondurucu!” sözleriyle tepki gösteren Yeneroğlu, şu ifadelere yer verdi:

  • “Ülkemde beni korumakla mükellef olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hedef gösterilebileceğimi hiç tahmin etmezdim. Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerini aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim. Hepimizin güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü bir milletvekili ile ilgili düşmanca sözler kullanıp açıkça hedef gösterebiliyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamıştır. İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü derhal istifa etmelidir!”

“Konuyu yakından takip edeceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımıyla Yeneroğlu’na destek verdi.

Erkek’in paylaşımı şu şekilde:

  • “İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mustafa Yeneroğlu hiçbir ayrım yapmadan herkesin hak ve özgürlükleri için mücadele eden değerli bir hukukçudur. Demokratik Hukuk Devleti için birlikte yürüttüğümüz çalışmalar kararlılıkla devam edecek, bu konuyu da birlikte yakından takip edeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER