Site icon A3 Haber

Emniyet’ten polise uyarı, milletvekiline suç duyurusu: Yeneroğlu, Soylu’yu istifaya çağırdı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara’da Somalililerin restoranlarına yönelik denetimde yaşanan olaya ilişkin polislerin uyarıldığını, Mustafa Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Açıklamaya tepki gösteren Yeneroğlu ise İçişleri Bakanı Soylu ve Emniyet Genel Müdürü’ne istifa çağrısı yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na “Ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş” diyen polis memuru hakkında yayımladığı açıklamada, Yeneroğlu ve kafenin sahibi Somalili kadın hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, polisinse uyarıldığı belirtildi.

Geçen cuma Ankara Kızılay’da yaşanan olayda, daha önce polis baskınlarıyla defalarca tabelası ve adı değişen Somalililere ait Saab Cafe’nin yeni tabelasının açılış törenine polis saldırmıştı.

Olaya karşı çıkan DEVA Partili Yeneroğlu bir polisle tartışmıştı. Tartışmaya ilişkin yayınlanan bir videoda, “Kızılay’ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz. Sizin gibi hukuk tanımayan tiplere haddini bildireceğiz” diyen Yeneroğlu’na polisin, “Senin gibi tiplerin ne olduğu belli, ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş, milletvekiliymiş…” dediği görülmüştü.

Türkiye vatandaşı olduğunu söyleyen kafenin sahibi Mesenet Karakaya isimli yurttaş polislere tepki göstermiş ve “Ben sadece çalışmak istiyorum. Benim bunu yapmak istemem suç mu? Suçsa çocuklarımı alıp gideyim. Neden böyle oluyor? Benim bu derimin rengi suç mu” demişti.

“Polis teşkilatına yapılan saldırıları milletimiz görüyor”

EGM tarafından yapılan açıklamada DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ile tartışan polis amirine uyarıda bulunulduğu, Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

Açıklama şu şekilde:

Yeneroğlu’ndan tepki: Başıma bir şey gelirse…

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı Mustafa Yeneroğlu ise sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. EGM açıklamasına, “Gerçekten kan dondurucu!” sözleriyle tepki gösteren Yeneroğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Konuyu yakından takip edeceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımıyla Yeneroğlu’na destek verdi.

Erkek’in paylaşımı şu şekilde:

Exit mobile version