A3 Haber

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sanders: Avrupa’da bir kez daha savaşa hazırlanmalıyız

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sanders: Avrupa’da bir kez daha savaşa hazırlanmalıyız

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sanders: Avrupa’da bir kez daha savaşa hazırlanmalıyız
Haziran 19
19:23 2022

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sanders, “Ordunun bir kez daha Avrupa’da savaşmaya hazırlanması gerektiğini” söyledi.

İngiltere’nin yeni Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders, “1941’den bu yana Avrupa’da bir kara savaşının gölgesinde ordunun komutasını üstlenen ilk Genelkurmay Başkanı olduğunu” savundu ve “Avrupa’da savaşa hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Sky News kanalının haberine göre, ülke basınına konuşan Sanders, İngiliz birliklerinin “bir kez daha Avrupa’da savaşmaya hazırlanmaları gerektiğini” söyledi.

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sanders, şu açıklamayı yaptı:

  • “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, İngiltere’yi karada savaşmaya ve savaşları kazanmaya hazır hale getirmeli. Artık müttefiklerimizle birlikte savaşabilecek ve savaşta Rusya’yı yenebilecek ordu oluşturmak için yakıcı bir zorunluluk var. Orduyu bir kez daha Avrupa’da savaşmaya hazırlaması gereken nesiliz.”

Sanders bu hafta başında görevi Genelkurmay Başkanı General Mark Carleton Smith’ten almıştı.

Johnson: Uzun bir savaşa hazırlanmalıyız

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün Kiev’e yaptığı ziyarette de Rusya’nın Ukrayna işgalinin “yeni bir aşama” olduğunu söylemiş, The Times’da yayınlanan yazısında da “Putin Ukrayna’yı katıksız bir gaddarlıkla ezmeye çalışırken, korkarım ki, uzun bir savaş için kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Her şey Ukrayna’nın topraklarını savunma yeteneğini daha hızlı güçlendirip güçlendiremeyeceğine bağlı olacak” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER