A3 Haber

“Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer ve beş PM üyesi istifa etti”

“Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer ve beş PM üyesi istifa etti”

“Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer ve beş PM üyesi istifa etti”
Haziran 20
14:28 2022

Aralarında Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Gaye Usluer’in de bulunduğu altı isim Memleket Partisi’den istifa etti.

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili, Parti Sözcüsü Prof. Gaye Usluer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Beş üst düzey isim daha istifa etti

Prof. Gaye Usluer, kendisiyle birlikte partiden beş üst düzey yöneticinin daha istifa ettiğini söyledi. Sözcü’de yer alan habere göre, istifa eden diğer yöneticiler şunlar:

Memleket Partisi Genel Sekreteri Prof. Hakkı Akalın, Memleket Partisi MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, Memleket Partisi MYK Üyesi Prof. Ali Rıza Büyükuslu, Memleket Partisi Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üye ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala ve Memleket Partisi Parti Meclisi-Memleket Partisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray.

Gaye Usluer’den açıklama

Prof. Gaye Usluer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Memleket Partisi’nden istifa ettiğini bildirdi.

Usluer, açıklamasında şunları ifade etti:

  • “Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz. Aksi düşünülemez, düşünülmemeli. Ülkemiz için köprüden önce son çıkış gibi görünen, alternatifi ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem. Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisinden istifa ettiğimi bilgilerinize sunuyorum. Süreçteki yol arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Aydınlık bir Türkiye, çocuklarımız için aydınlık ve huzurlu bir gelecek dilerim.”

“Parti gayesinden uzaklaştı”

Memleket Partisi Genel Sekreteri Hakkı Akalın, Memleket Partisi İl Başkanları’nın olduğu Whatsapp grubuna mesaj göndererek istifa ettiğini duyurdu. Akalın “Uzun süreden beri var olan çözümsüzlüklerin içinde, partinin başlangıçtaki hedef ve iddiasından uzaklaştığını üzülerek gözlemledim” ifadelerine yer verdiği mesajında şunları söyledi:

  • “Çok değerli mesleğime de ara vererek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılıktan ayrılmadan, 16 aydan beri kuruluşundan önce ve sonra parti için bir nefer gibi çalışmayı görev bildim. Bu süreçte sevinçli günlerim de mutsuz günlerim de oldu. Başlangıçta önümüzde yapacağımız zorlu pek çok iş olduğunu düşünerek yola çıkmıştık. 17 Mayıs 2021’de partinin kuruluşundan itibaren dört ay içinde yasal olarak zorunlu örgütlenmeyi tamamlayarak 18 Eylül 2021 tarihinde Kurultayı yaptık. Böylece seçimlere katılabilmek için gerekli koşulları yerine getirdik.

“Heyecan ve inancımı yitirdim”

  • Bugün itibarıyla kongreleri yapılmış 45 il örgütümüz, örgütlenmesini tamamlamaya çalışan 18 ilimiz, toplam 63 ilimiz mevcut. Özellikle kurultaydan sonra karşılaştığım tüm olumsuzluklara karşın bana verilen görevi yapmanın ve sorumluluğu yerine getirmenin bugün vicdani huzuru içindeyim. Uzun süreden beri var olan çözümsüzlüklerin içinde, partinin başlangıçtaki hedef ve iddiasından uzaklaştığını üzülerek gözlemledim. En nihayetinde kuruluşta var olan heyecan ve inancımı yitirerek bir yol ayrımına geldim. Türkiye’nin dış ve iç tehdit, baskı ve krizlerle karşılaştığı çok kritik bir süreçte seçimlere de bir yıldan az bir süre kala, ülke siyasetine olumsuz bir katkıda bulunmanın sorumluluğunu üstlenmek istemiyorum.

İnce’ye teşekkür

  • İnanç, gurur ve kararlılıkla Türkiye sevdası uğruna çıktığım buradaki yolculuğumun sonunda beni örgütü kurmak üzere Genel Sekreter olarak görevlendiren sayın Genel Başkan Muharrem İnce’ye, partiyi yoktan var eden ve bizimle her zaman uyum içinde çalışan özverili örgütümüze, Genel Sekreterlik’te bana yardımcı olan, birlikte görev yaptığım değerli yönetici arkadaşlarıma ve gece gündüz beraber olduğum Genel Merkez’in tüm personeline teşekkür ediyor, 13 aydan beri sürdürdüğüm Genel Sekreterlik görevinden, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyeliğinden ve kurucusu olduğum Memleket Partisi’nden ayrılıyorum. Hoşça ve sağlıkla kalın. “

Parti olağanüstü kurultaya gidiyor

Edinilen bilgiye göre Memleket Partisi MYK Üyeleri toplantı kararı aldı. Toplantının ardından olağanüstü bir kurultay kararının açıklanacağı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER