A3 Haber

Ukrayna Parlamentosu, İstanbul Sözleşmesi’ni kabul etti

Ukrayna Parlamentosu, İstanbul Sözleşmesi’ni kabul etti

Ukrayna Parlamentosu, İstanbul Sözleşmesi’ni kabul etti
Haziran 20
18:12 2022

Ukrayna Parlamentosu, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”ni bugün kabul etti. Parlamento’nun resmi Twitter hesabından yapıla açıklamada, “Tarihi karar! İstanbul Sözleşmesi onaylandı!” denildi.

Ukrayna Parlamentosu Yüksek Rada, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele konulu İstanbul Sözleşmesi’ni onayladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin geçtiğimiz gün Ukrayna Parlamentosu Yüksek Rada’ya sunduğu ve İstanbul Sözleşmesi’nin onaylanması talebinin yer aldığı yasa tasarısı kabul edildi. Sputnik’in aktardığına görei Zelenski’nin sunduğu tasarıda, “Ukrayna, sözleşmenin amacının kadınları her türlü şiddetten korumak, kadına yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak olduğunu öngörmektedir” ifadeleri yer aldı.

Tasarıda, sözleşmede yer alan hükümlerin, ülke anayasasını ihlal etmediği ve “ebeveynlerin çocuklarını kendi inançlarına göre yetiştirme hakkına müdahale” teşkil etmediği kaydedildi.

Parlamentonun sosyal medya hesabından sözleşmesinin kabul edilmesine ilişkin paylaşılan mesajda, “Tarihi karar! İstanbul Sözleşmesi onaylandı! Ukrayna Verkhovna Rada’sı, Avrupa Konseyi’nin Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Sözleşmesi’ni onayladı” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER