A3 Haber

“Yanlış adresi tarif ettin” bahanesiyle eczane çalışanlarını tehdit etti: “Polisi ararsan seni öldürürüm!”

“Yanlış adresi tarif ettin” bahanesiyle eczane çalışanlarını tehdit etti: “Polisi ararsan seni öldürürüm!”

“Yanlış adresi tarif ettin” bahanesiyle eczane çalışanlarını tehdit etti: “Polisi ararsan seni öldürürüm!”
Haziran 20
17:12 2022

İstanbul Ataşehir’de annesine yanlış adres verildiği iddiasıyla nöbetçi bir eczaneye giden erkek, burada çalışanlara saldırdı. Söz konusu şahıs, kadın bir çalışanı da “Polisi ararsan seni öldürürüm. Kafanı koparırım senin” ifadeleriyle tehdit etti.

İstanbul Ataşehir’de bulunan nöbetçi eczaneye giden bir erkek, eczane çalışanlarına saldırdı, öldürmekle tehdit etti ve küfürler savurdu.

Annesine verilen eczane adresinin yanlış olduğunu iddia eden şahıs, eczane çalışanlarının sakin olması ve üslubunu düzeltmesi şeklindeki uyarılarının ardından önünde bulunan bilgisayar monitörüne yumruk attı.

Ecz. Ayşenur Ören’in üzerine yürüyen şahıs, kadını “Polisi ararsan seni öldürürüm. Kafanı koparırım senin” sözleriyle tehdit etti. Çalışanlara küfür eden şahıs, “Ben haberlerde gördüklerinize benzemem, harbi s.kerim hepinizi” dedi.

“Polisi arayın deyince yumruk atmaya çalıştı” 

Saldırıya maruz bırakılan Eczacı Ayşenur Ören, “Öncelikle annesiyle başlıyor olay. Annesine biz telefonda yol tarifi veriyoruz. Kadın söylediğimiz yerin tam aksi yöne gittiği için ikinci kez arayıp beni azarladı. Ben sabırla yolu tekrardan anlatıp sizi bekliyoruz şeklinde konuştum. Yaklaşık 1 buçuk saat geçti, ben artık unutmuştum, çok yoğunduk. Şahıs geldi, siz ne biçim eczanesiniz, adres tarif edemiyorsunuz, ne alaka o yolla bu yol diyerek hesap sordu. Biz adres tarif etmek zorunda değiliz, biz halkımıza ilaç tedariğinde bulunuyoruz, sağlık danışanıyız. Daha sonra reçetesini yüzüme fırlatarak ver çabuk şunu dedi, tabii küfür var aralarda. O sırada da annem üslubunuza dikkat edin dedi. Üslubunuzu bilmem ne yaparım diyerek burada bulunan cam pleksime yumruk attı. Pleksi devrildi, ekranım da devrildi. Ben olayın şokuyla sen ne yapıyorsun diye bağırdım; bu sefer benim üstüme yürüdü, küfürler etti, annemi itti, araya giren kalfamı ittirdi. Daha sonra ben polisi arayın diyince bana yumruk atmaya kalkıştı” dedi.

“Saldırgan şu anda karakolda” 

Ören devamında, “Ben polisi aramak için arka tarafa gittim, müşteriler araya girdi. O arada bana ben senin bildiğin erkeklere benzemem, o polis aranırsa senin boynunu koparırım dedi, ölümle tehdit etti. Halen ısrarla ilaçları da istediği için ilaçları raftan alıp sisteme bile işlemeden gitmesi için verdim. Bütün aileme, anneme, babama herkese küfür edip bastı gitti. Karakola gittik şikayetçi olduk. Darp raporu da aldım çünkü pleksinin parçaları kolumu çizdi. Aranıyordu en son, şimdi bulunmuş, şu anda karakolda” ifadelerini kullandı.

İstanbul Eczacı Odası: Hukuki sürecin takipçisi olacağız 

Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası, saldırıyı kınadı, hukuki sürecin takipçisi olacağını bildirdi. “Eczanelerimiz şiddete son derece açık hale gelmiştir” denilen açıklamada, “Bir kez daha tüm yetkilileri eczanelerimizde maruz kaldığımız şiddet olaylarının son bulması için gereğini yapmaya, güvenlik sorunlarımızı çözmeye davet ediyoruz. Artık yeter, bin defa yeter, bu son olsun!” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

  • 19 Haziran Pazar günü Ataşehir’deki nöbetçi eczanemize gelen bir kişi, ‘eczane adresinin telefonda annesine yanlış tarif edildiğini’ iddia ederek saldırıda bulunmuştur. Eczane bilgisayarını yumruklayan saldırgan, meslektaşımız Ecz. Ayşenur Ören’i darp etmiş ve tehditler savurmuştur. Yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza ve eczane çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuki süreci devam eden soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bu saldırı ne bir ilktir ne de münferit bir olay… Daha önce de belirttiğimiz üzere eczanelerimiz şiddete son derece açık hale gelmiştir. Bir kez daha tüm yetkilileri eczanelerimizde maruz kaldığımız şiddet olaylarının son bulması için gereğini yapmaya, güvenlik sorunlarımızı çözmeye davet ediyoruz. Artık yeter, bin defa yeter, bu son olsun!

Tutuklandı

Ataşehir’de bir eczaneye dün öğlen saatlerinde gelerek eczacıları ölümle tehdit eden ve bilgisayara yumruk atan Erdem T. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli, savcılığa ifade vermesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

“Affettirmek için elimden geleni yapmaya çalışırım”

Şüpheli Erdem T.’nin hakimlikteki sorgusunda “Annem aradı beni, ilaç almaya gitmişti. Ağlayarak konuşuyordu. Kendisini yanlış yönlendirdiklerini söyledi. Eve de halsiz gelince ‘Tamam ben ilacı alırım’ dedim. İlacı almaya gittim, annemi neden yanlış yönlendirdiklerini sordum. Olaydan dolayı çok pişmanım, özür dilemeye de gidecektim. Antidepresan tedavisi de görüyorum. Çok pişmanım affettirmek için elimden geleni yapmaya çalışırım. Babam kucağımda öldüğü için anneme düşkünüm. Annemi o şekilde görünce dayanamadım. Ben birini incitecek bir insan değildim. Etmiş olduğum küfürlerden dolayı da özür dilerim” dediği öğrenildi.

Cezaevine gönderildi

Hakimlik şüpheli Erdem T.’nin “Tehdit” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER