A3 Haber

Jandarmanın havaya ateş açtığı görüntüler gündem oldu: Valilik açıklama yaptı

Jandarmanın havaya ateş açtığı görüntüler gündem oldu: Valilik açıklama yaptı

Jandarmanın havaya ateş açtığı görüntüler gündem oldu: Valilik açıklama yaptı
Haziran 21
10:17 2022

HDP Milletvekili Tayip Temel, Van Başkale’de bir gözaltı anından görüntü paylaştı. Görüntüde jandarmanın gözaltı sırasında dakikalarca havaya ateş açtığı görülüyor. Tepki çeken görüntüler sonrası Van Valiliği açıklama yaptı.

Van’ın Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi’nde bir kişiyi gözaltına almak isteyen jandarma ekiplerinin operasyon sırasında havaya dakikalar boyu ateş açtığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Mahallede paniğe yol açan görüntüleri kendi hesabından paylaşan HDP Van Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Başkale ilçesi Xaşkan Mahallesi’ne bağlı Sersul mezrasında K.A adlı yurttaşı gözaltına almak için gelen askerler havaya dakikalarca ateş açtı, duruma itiraz eden kadınları da darp etmiş. Görüntülerde bu kadar silah sıkmayı gerektiren tek bir emare var mı?!” ifadelerini kullandı.

Valilikten açıklama

Tartışma yaratan görüntüler üzerine Van Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

Van’ın Başkale İlçesi Esenyamaç Mahallesi Onikidere Mezrasında bir şahsın yakalanması sırasında jandarmanın havaya ateş açması bazı sosyal medya hesaplarından farklı yansıtılmıştır.

Olay, 20 Haziran 2022 günü kasten adam öldürme, PKK/KCK terör örgütü mensubu olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve iş-çalışma hürriyetini ihlal suçu” olmak üzere toplam 5 ayrı suçtan hakkında yakalama emri bulunan şüpheli şahsın yakalanması maksadıyla icra edilen operasyon esnasında meydana gelmiştir.

M.E.A’nın gözaltına alınması sırasında yakınları tarafından Jandarma araçlarına taş atılması üzerine, Jandarma personeli havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmış, şüpheli gözaltına alınarak emniyetli şekilde adli makamlara sevki yapılmıştır.

Şüpheli M.E.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER