A3 Haber

Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya verilen “haksız tahrik indirimi” kararı istinafa taşınacak

Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya verilen “haksız tahrik indirimi” kararı istinafa taşınacak

Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya verilen “haksız tahrik indirimi” kararı istinafa taşınacak
Haziran 21
17:36 2022

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin ailesi, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının “haksız tahrik” indirimiyle 23 yıla düşürülmesine ilişkin karara itiraz etti. Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, ” kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz” dedi.

Üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i boğduktan sonra varile koyup yakan 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesinw ve kardeşi Mert Avcı’nın beraat kararlarına katledilen Pınar Gültekin’in ailesi ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Katil Cemal Metin Avcı, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek”ten tutuklu, kardeşi Mertcan Avcı’ysa “canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak”ten tutuksuz yargılanıyordu. Mahkeme heyeti, sanık Cemal Metin Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Heyet, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirmiş, kardeşi Mertcan Avcı’ysa beraat etmişti.

“Mahkeme, adalet dağıtmaktan uzak”

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Twitter hesabı üzerinden karara itiraz edildiğini duyurdu.

Epözdemir, şöyle yazdı:

  • “Yargılamanın safahati sırasında, mahkemenin tarafsızlığına halel geldiğinden bahisle üç defa reddi hakim istedik, tamamı reddedildi, itiraz ettik, itirazlarımız reddedildi. Mahkeme heyeti hakkında HSK’ya şikayet dilekçesi verdik, hiçbir tasarrufta bulunulmadı.
  • Birçok duruşmada ve nihai olarak da dünkü duruşmada, müvekkiller ve biz mahkemenin adalet dağıtmaktan uzak olduğu, hakkaniyeti tesis edemeyeceği ve tarafsız olmadığını vurguladık ve duruşma tutanaklarına geçirdik.
  • Hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanacağız, hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olan bu kararın kanun yolu aşamalarında düzeleceği ve adaletin tecelli edeceğiniz umut ediyoruz.”

Başsavcılık da itiraz etti

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı’nın beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşınacağını açıkladı.

Bakan Yanık’tan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da sosyal medya hesabından Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’ya verilen ‘haksız tahrik indirimi’yle ilgili kararı istinafa bakanlık olarak taşıyacaklarını duyurdu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER