A3 Haber

Çavuşoğlu: İsrail’le diplomatik ilişkiler büyükelçilik seviyesine çıkarılacak

Çavuşoğlu: İsrail’le diplomatik ilişkiler büyükelçilik seviyesine çıkarılacak

Çavuşoğlu: İsrail’le diplomatik ilişkiler büyükelçilik seviyesine çıkarılacak
Haziran 23
18:11 2022

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid’le görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada “Diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da İsrailli mevkidaşı Yair Lapid’le görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

Görüşmelerde “Türkiye ile İsrail arasında başlayan olumlu diyaloğu somut adımlarla ilerletme kararlılığının teyit edildiğini” söyleyen Çavuşoğlu, “Kısa vadede karşılıklı üst düzey ziyaretleri devam ettireceğiz. Dışişleri Bakanlıklarımız arasında ikili siyasi ve bölgesel istişareler önem taşıyor. Diğer taraftan diplomatik temsil düzeyimizin de büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık” ifadelerini kullandı.

“Güvenlik konusunda işbirliğindeyiz”

Bakan Çavuşoğlu, İsrail ile güvenlik konusunda iş birliği içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

  • Ülkemizde İsrail vatandaşlarına yönelik terör tehdidi konusunda Sayın Lapid ile yakın temas halindeydik. Kurumlarımız arasında istihbarat ve bilgi paylaşımı sürekli gerçekleşti, Devlet Başkanı Sayın Herzog da bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la görüştü. Güvenlik kurumlarımız yakın iş birliği içinde çalışmayı sürdürüyorlar, temas halindeler ve şunu söylemek isterim, bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına hiçbir şekilde izin veremeyiz, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara da izin vermeyiz, terör saldırılarına da izin vermemiz mümkün değil. Bu konuda gerekli mesajlar da verilmiştir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER