A3 Haber

İstanbul’da “İsrail vatandaşlarına suikast” operasyonu: Beş İranlı gözaltında

İstanbul’da “İsrail vatandaşlarına suikast” operasyonu: Beş İranlı gözaltında

İstanbul’da “İsrail vatandaşlarına suikast” operasyonu: Beş İranlı gözaltında
Haziran 23
17:22 2022

İsraillilere suikast hazırlığında oldukları iddiasıyla İran uyruklu şüphelilere yönelik yürütülen operasyonlarda beş kişi gözaltına alındı. Beylikdüzü’nde yapılan aramalarda iki susturucu ve iki silah, çok sayıda belge ve dijital materyal ele geçirildi. Geçtiğimiz haftalarda İsrail Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının Türkiye’den ayrılması yönünde uyarıda bulunmuştu.

İranlı bilim adamlarına ve Albay Hassan Said Khodaei’ye yönelik suikastler Tahran-Tel-Aviv hattında gerilimi tırmanıyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 13 Haziran’da Türkiye’de ve İstanbul’da bulunan İsrail vatandaşlarına “Derhal ülkeden ayrılın” diyerek İsrailliler’e yönelik saldırı uyarısında bulundu.

Lapid’in açıklamalarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon başlattı.

Dün İran istihbaratınca yönlendirildiği iddia edilen bir hücrenin, İsrailli turistlere Suikast düzenlemek üzere ‘iş adamı’, ‘turist’ ve ‘öğrenci’ kılığında Türkiye’ye gönderildiği iddia edildi. CNN Türk’ün haberine göre, tetikçilerin de aralarında olduğu öne sürülen eylem timi dün operasyonla çökertildi.

Çetenin İsraillilere suikast düzenlemek üzere “iş adamı”, “turist” ve “öğrenci” kılığında Türkiye’ye gönderildiği belirtildi.

Operasyonlar bugün de sürdü

Operasyonlar bugün de sürdü. İstanbul’da İsrailli vatandaşlara yönelik terör saldırısı hazırlığı yaptığı değerlendirilen bazı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı. Polis Beylikdüzü’nde bir adreste de incelemelerde bulundu. Ekiplerinin çalışmaları 4 saat sürdü.

Dışişleri “Uyarılar uluslararası gelişmeler bağlantılı” demişti

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in uyarılarıyla ilgili daha önce şu açıklamayı yapmıştı: “Son günlerde bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayınladıkları görülmektedir. Uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Terörle mücadeleye ilişkin işbirliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır. Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğu ve terörle en etkili şekilde, yurtiçi ve sınırötesi operasyonlarla mücadele etmeyi sürdürdüğü bir gerçektir. Bu bağlamda, ülkemiz terörle mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan sürdürürken, uluslararası toplumun güvenliğine de katkı sağlamaktadır.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER