A3 Haber

Nakşibendi şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu öldü

Nakşibendi şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu öldü

Nakşibendi şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu öldü
Haziran 23
08:15 2022

İstanbul Fatih’in Çarşamba semtindeki İsmailağa camisini üs olarak kullanan, Nakşibendiliğin Halidi koluna bağlı tarikat örgütlenmesinin lideri konumundaki Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında öldü. 30 Kasım 1925’te kabul edien 677 sayılı yasaya aykırı olarak faaliyetini sürdüren ve AKP iktidarına verdiği destekle tanınan Ustaosmanoğlu’nu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da zaman zaman ziyaret ediyordu. Erdoğan’ın bir imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasında da bu cemaatin etkili olduğu biliniyor.

Türkiye’deki çok sayıda tarikatın çatı örgütü olan Nakşibendiliğin Halidi koluna bağlı olarak faaliyetini sürdüren İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında öldü.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı adı altında faaliyet gösteren tarikat örgütlenmesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun” denildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi, 24 Haziran Cuma günü öğle namazının vaktinde Fatih camisinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Gül de Erdoğan da ziyaret etti

Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de, Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman ziyaret ettiği Mahmut Ustaosmanoğlu, Türkiye’deki sağ-muhafazakar partiler için önem taşıyan bir örgütlenme olageldi. Bazı kaynaklarda Tayyip Erdoğan’ın da Halid-i Nakşi tarikatına mensup olduğu, dolayısıyla İsmaiağa cemaatinin kendisi için önem taşıdığı iddia edilmekte.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER