A3 Haber

Afganistan’ı sarsan deprem: Ölü sayısı bin 100’ü geçti

Afganistan’ı sarsan deprem: Ölü sayısı bin 100’ü geçti

Afganistan’ı sarsan deprem: Ölü sayısı bin 100’ü geçti
Haziran 24
12:42 2022

Afganistan’da 22 Haziran 2022 Çarşamba günü meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı bin 150’ye yükseldi.

Afganistan devlet medyası depremde 3 binden fazla evin yıkıldığını ya da ağır hasar gördüğünü belirtirken ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Taliban yetkilileri, bin 150 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 600 kişininse yaralandığını bildirdi.

Uluslararası medya, depremden en çok etkilenen bölgelerde depremzedelerin kendi büyük ölçüde kendi imkanlarıyla hayatta kalmaya çalıştığını belirtiyor. Taliban yönetimi ve uluslararası yardım kuruluşlarının bölgeye yardım çabalarının yetersiz kaldığı ifade ediliyor.

Kızılay ve Dünya Gıda Programı ise depremin merkez üssü Host ve Paktika vilayetlerine gıda ve çadır yardımı yapmaya devam ediyor.

Afganistan’da Taliban’ın geçtiğimiz ağustos ayında iktidarı ele geçirmesiyle uluslararası yardım ajanslarının çoğu ülkeden çekilmişti. Kalanların ise deprem nedeniyle hasar gören ve yağışların daha da kötüleştirdiği dağ yollarından deprem bölgesine yiyecek ve çadır götürmek içim mücadele ettiği belirtiliyor.

Depremin merkez üssünün Afganistan’ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Host vilayetinin 46 kilometre güneybatısı olduğu açıklanmıştı. Bölgenin dağlık ve engebeli yapısının yardım çalışmalarını sekteye uğrattığı belirtiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER