A3 Haber

Gericiler hedef almıştı: Bakanlık bir kitap serisini “muzır yayın” ilan etti

Gericiler hedef almıştı: Bakanlık bir kitap serisini “muzır yayın” ilan etti

Gericiler hedef almıştı: Bakanlık bir kitap serisini “muzır yayın” ilan etti
Haziran 24
10:34 2022

Brigitte Labbe ve Michel Puech’ın yazdığı, Azade Aslan’ın Türkçeye çevirdiği, Jacques Azam tarafından resimlenen “Çıtır Çıtır Felsefe ” adlı kitap dizisinin, 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verildi. Kitap serisini geçtiğimiz günlerde gericiler hedef almıştı.

A3 Haber Merkezi | Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, Yeni Akit ve Aydınlık gibi gazeteler geçtiğimiz günlerde “Çıtır Çıtır Felsefe” adlı kitap serisini hedef göstermişti.

Günışığı Kitaplığı tarafından “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinde yer alan “Oğlanlar ve Kızlar”, “Aşk ve Dostluk”, “İyi ve Kötü”, “Küçükler ve Büyükler”, “Beden ve Akıl”, “Diktatörlük ve Demokrasi”, “Cesaret ve Korku” isimli kitapların içerisinde yer alan bazı ifade, görsel ve tasvirlerin, 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğu belirlendi.

Bu kapsamda söz konusu kitap “küçüklere zararlıdır” ibaresiyle içi görülmeyen zarf veya poşet içinde, teşhiri ya da reklamı yapılmayacak şekilde sadece 18 yaşından büyüklere satılabilecek.

İBB’ye bağlı İstanbul Kitapçısı’nda satışları durdurulmuştu

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, Yeni Akit ve Aydınlık gibi gazetelerden ve sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine İBB’ye bağlı İstanbul Kitapçısı kitapların satışını durdurmuştu.

Günışığı Kitaplığı ise Twitter’dan “İki kitabımız için gerçek dışı suçlamalar” notuyla paylaştığı açıklamada dünyaca ünlü kitap dizisini “25’ten fazla ülkede yayımlanan dizi ülkemizde de çok sevilmiş, çocuklar kadar ebeveynlerin ve eğitimcilerin de başucu kitapları olmuştur. Dizinin her kitabı, çocukların merak ettiği ancak yetişkinlerin anlatmakta güçlük çektiği kavramları, çocukların anlayabileceği bir dille ve gündelik yaşamdan kısa öykülerle örnekliyor. Ortak okumalar vesilesiyle zor konuların çocuklarla konuşulabilmesini, sorularına yapıcı cevaplar bulunabilmesini sağlıyor” diyerek savundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER