Site icon A3 Haber

İmamoğlu: Kim kendisini yurttaşlardan daha önemli görüyorsa günü gelir boyunun ölçüsünü alır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iktidara yüklenerek, “Çocuğunuzun, ailenizin ferdi olan kurumlara destek olmak, kamu kurumları üzerinden destek olmak ayıptır, zulümdür, milletimizin ahlakına, inancına sığmaz. Şeytanın aklına gelmeyecek hesaplar, ne yazık ki utanç verici şeyler yapıyorlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde ‘Hizmette 3’üncü Yıl Sunumu’nda açıklamalarda bulundu.

Artan maliyetler ve döviz artışının İBB’nin gelir gider dengesini bozduğunu söyleyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, “İhalelerimize firmalar artık girmemeye başladı çünkü maliyetlendiremiyorlar” dedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) çoğunluk elde edebilmek için atamalar yapıldığını söyleyen İmamoğlu, “İstanbul’un UKOME’sini ele geçirme hamlelerinin altında ne yattığını biz anlayamadık. Zaman geçtikçe anlıyoruz. Bu saatten sonra şeytanın aklına dair de hesaplar yapmak zorunda olduğumuzu buraya yazayım.” ifadelerini kullandı.

İBB bünyesindeki öğrenci yurtlarının kapasitelerinin yetersiz olduğuna ve yatak sayılarındaki azlığına dikkat çeken İmamoğlu, vakıflara yapılan mali yardımlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Binlerce yatak yurdu olan vakıflara destek olma bilinci bizim ahlakımızda var mıdır? Yapılamaz bu. Çocuğunuzun, ailenizin ferdi olduğu kurumlara destek olmak kamu kaynakları üzerinden destek olmak ayıptır, zulümdür” şeklinde konuştu.

Erdoğan’a kendi sözleriyle gönderme

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bu sürecin neresinde adalet neresinde kalkınma var?”

“UKOME’yi ele geçirme hamlelerinin altında ne yattığını anlayamamıştık”

“Vakfa destek olmak ayıptır, zulümdür”

Exit mobile version