Site icon A3 Haber

İzmir depremzedelerine “boşaltın” talimatı hayat pahalılığına takıldı: İzmir Valiliği kararı iptal etti

İzmir’de depreminin ardından AFAD’ın Bayraklı’daki konteyner kentte geçici olarak barınan depremzedelere konteyner kenti üç hafta içinde boşaltmaları gerektiği bildirildi. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan,  “Yüksek kira, depozito ve nakliye bedelini birçok aile temin edemeyecek ve mağdur olacak” diyerek karara tepki gösterdi. Kararda geri adım, İzmir Valiliği’nden yapılan “Süresiz olarak iptal edildi” açıklamasıyla geldi.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, AFAD’ın Bayraklı’daki konteyner kentte geçici olarak barınan depremzedelere konteyner kenti üç hafta içinde boşaltmaları gerektiğinin bildirildiğini açıkladı. Özkan yazılı açıklamasında konteyner kentte kalanların konaklama süresinin bir yıl daha uzatılması talebinde bulunduklarını da belirtti.

İzmir Valiliği depremzedelerin talepleri sonrasında taşınma işlemini iptal ederken konteyner kentte kalan depremzedelere ev bulmaları için süre tanınacağını açıkladı.

Özkan’ın yazılı açıklaması şu şekilde:

Vali Köşger talimatı iptal etti

İZDEDA Başkanı Özkan, konteyner kentin üç hafta içinde boşaltılması bildirimin yapılmasının ardından depremzedelerin tepkisi ve talepleri üzerine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in talimatı iptal ettiğini söyledi. Özkan,  AFAD’tan gelen boşaltma talimatının süresiz olarak iptal edildiği bilgisini verdi.

Exit mobile version