A3 Haber

Sarıgül, Yunanistan’da Türk bayrağı açıp Miçotakis’e seslendi: “Ne yapacaksınız bu kadar silahı?”

Sarıgül, Yunanistan’da Türk bayrağı açıp Miçotakis’e seslendi: “Ne yapacaksınız bu kadar silahı?”

Sarıgül, Yunanistan’da Türk bayrağı açıp Miçotakis’e seslendi: “Ne yapacaksınız bu kadar silahı?”
Haziran 25
16:29 2022

Videolarıyla viral olan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Atina’daki Yunanistan Parlamentosu önünde Türk bayrağı açtı. Parlamento önünde yaptığı konuşmayı Twitter hesabından paylaşan Sarıgül, “Barışa gel Miçotakis” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yunanistan’ın Başkenti Atina’ya giderek Yunan parlamentosu önünde Türk bayrağı açtı. Sarıgül’e partinin Genel Sekreteri Teoman Mutlu eşlik etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e ve Yunan halkına seslenen Sarıgül, “Sayın Başbakan, ülkelerimiz arasındaki sorunları, iç politika malzemesi yapmanızı doğru bulmuyorum. Bu tutumunuz sorunlarımızı daha da ağırlaştırıyor. Aramızdaki anlaşmazlıkları, diyalog ve müzakere yöntemleriyle çözebiliriz. Silahlanmaya, ekonomik gücünüzün çok ötesinde para ayırıyor, çocuklarınızın geleceğini harcıyorsunuz. Silaha bu kadar para harcamanız çok anlamsız ve lüzumsuz. Ne yapacaksınız bu kadar silahı?” diye sordu.

TDP’nin Sivil Toplum Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, Sarıgül’ün Türk bayrağını topladığı sırada video kaydı alan Mutlu’ya bir kişinin müdahale ettiğini, Sarıgül ve Mutlu’nun polisler tarafından bir yere götürüldüğünü söyledi.

Yunanistan’da bir yerde tutulduklarını belirten Mustafa Sarıgül, durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, “Genel sekreterimize bir saldırı oldu. Basın toplantısı bittikten sonra bizim üzerimize gelmeye çalıştılar. Ama şu anda iyiyiz, güvende bir yerdeyiz. Bayrağı görünce bunlar çıldırdılar” diye konuştu.

“Karakol gibi bir yerdeler”

TDP Genel Başkan Yardımcısı Akgün ise olaya ilişkin şunları söyledi:

  • Genel başkanımız açıklama yaptıktan sonra önce Teoman Bey’e saldırıyorlar sonra da genel başkana. Ama orada polis varmış. Şu anda karakol gibi bir yerdeler. Koruma altındalar. Sanırım bir iki saate çıkaracaklar. Mustafa bey sonrasında Türkiye’ye dönecek. Sadece basın açıklaması için Yunanistan’a gittiler. Olay bayrağı açtıktan sonra patladı. Açıklamayı zaten kimse anlamamıştır. Sarıgül’ü çeken kişiye (Teoman Mutlu) saldırdıkları için elimizde şu an görüntü yok.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER