A3 Haber

AKP’li Şamil Tayyar: İl sayısı 50’ye düşürülse ne iyi olur

AKP’li Şamil Tayyar: İl sayısı 50’ye düşürülse ne iyi olur

AKP’li Şamil Tayyar: İl sayısı 50’ye düşürülse ne iyi olur
Haziran 26
14:15 2022

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün ‘100 il’ iddiasının ardından paylaşım yaparak il sayısının 50’ye düşürülmesini temenni ettiğini ifade etti. Tayyar, “Az vekil, az vali, az masraf, çok hizmet” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün Türkiye’deki il sınırının 100’e çıkarılacağını iddia edip yanlış anlaşıldığını açıklamasının ardından bir ‘il sayısı’ çıkışı da AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar’dan geldi.

Tayyar, Demiröz’ün 100 il açıklamasının “temenni” olduğunu söyleyerek il sayısının 50’ye düşürülmesine ilişkin bir paylaşım yaptı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Tayyar, “Katıldığım hiçbir toplantıda 100 il konusu gündeme gelmedi. Demiröz başkanımız da karar değil temennim dedi. Buna rağmen mevzu hararetlendi, ben de temennimi söyleyim: İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur. Az vekil, az vali, az masraf, çok hizmet.” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Bitlis’in Ahlat ilçesinde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılması için bir çalışma olduğunu iddia etmiş, “Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra bir mesaj paylaşan Demiröz, bu yöndeki konuşmasının yanlış anlaşıldığını savunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER