A3 Haber

Sınıra mayın döşemeye giden Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi engellendi

Sınıra mayın döşemeye giden Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi engellendi

Sınıra mayın döşemeye giden Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi engellendi
Haziran 27
10:58 2022

Göçmenlerle ilgili politikaları ve açıklamalarıyla gündemde olan ve son olarak bugün Hatay’a giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıklayan Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi engellendi.

Göçmenlerle ilgili politikaları ile gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştirmek üzere gittiği Hatay’a girişi engellendi. Özdağ’ın polis ve jandarma ekipleri tarafından bir benzinlikte bekletildiği öğrenildi.

Sosyal medya hesabı Twitter’da bir paylaşımda bulunan Özdağ, “Zafer Partisi olarak Hatay’a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamıyoruz” dedi. Özdağ, paylaşımında, “Zafer Partisi olarak Hatay’a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamıyoruz. Hatay’a; IŞID veya PKK’lı bir terörist, sapık bir Afgan olarak girmek ise serbest. Zafer Partisine girmek yasak. Suriye’ye geçerek Hatay’a girmek en güvenli ve kolay yol” ifadelerini kullandı.

Aracı durduran polis ve jandarma Özdağ’ın konuşmasını ve yapılan paylaşımları “Halkı kin ve nefrete sevk edebileceği, toplumsal hassasiyeti üst seviyeye çıkararak provokatif eylemlere zemin hazırlayabileceği” gerekçesiyle şehre girişini engelledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Özdağ ise “Bu yasak kaldırılıncaya kadar burada heyet olarak kalmaya devam ediyoruz. İçeride 700 bin tane Suriyeli var bunların içinde IŞİD teröristleri var El Kaideci var, bir Türk kentine siz bir Türk parlamenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay Valisi’nin ayıbı olsun” diyerek duruma tepki gösterdi.

Özdağ ne demişti?

Dün, (26 Haziran) partisinin 1’inci Olağan Adana İl Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Özdağ, Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıklamıştı. Özdağ, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan çekileceğiz. Yarın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER