A3 Haber

HDP’li Sancar: Kürtleri sayı olarak görmekten vazgeçmezseniz seçim günü faturası ağır olur

HDP’li Sancar: Kürtleri sayı olarak görmekten vazgeçmezseniz seçim günü faturası ağır olur

HDP’li Sancar: Kürtleri sayı olarak görmekten vazgeçmezseniz seçim günü faturası ağır olur
Haziran 28
13:23 2022

Muhalefet ve iktidara sert eleştirilerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Seçim yaklaştıkça Kürtleri ve HDP’lileri hatırlıyorlar. Seçim dönemi Kürtleri ve HDP’lileri hatırlayanlar Kürtlere sadece sayı ve oy olarak bakıyorlar. Kürtler sayı değil, kimse Kürtleri oy hesabında basit bir sayı olarak görme yanılgısına düşmesin” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Sancar’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Son günlerde yine gündemde biz varız. Türkiye’nin gündemi ikiye ayrılıyor: HDP ve diğer konular. Kendimizi dev aynasında görmüyoruz ama tartışmaların tamamında ve bütün siyasi aktörlerin gündeminde biz varız. Çünkü bu ülkede bütün bu kısır döngüyü ve sürekli yeniden tekrarlanan felaketleri önleyecek gerçek alternatif HDP fikriyatındadır. Seçimlerde oy oranımızın belirleyici olacağını kimse saklayamıyor. Ama bizim gücümüz siyasetten gelmektedir.
  • Bu güçlü fikriyat büyük bir halk desteğini de yaratmaktadır. Bu kadar büyük kara propagandaya rağmen gücü artan bir parti bu gücü ancak haklılığından alabilir. Bizim dışımızda kalan güçlerin kısır çekişmeleriyle bu ülkeyi düzlüğe çıkarılamayacağını gören bu ülkenin kadınlarından, yoksullarından, gençlerinden alıyoruz. Çünkü herkesin eşit yurttaş olduğu bir siyasal düzeni arzuluyoruz. Ve bunun için de boyun eğmeden, bedeli neyse ödeyerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yüzden iktidar sürekli saldırıyor. Ama nafile başaramayacaklar, bizler başaracağız.
  • Seçim yaklaştıkça Kürtleri ve HDP’lileri hatırlıyorlar. Seçim dönemi Kürtleri ve HDP’lileri hatırlayanlar Kürtlere sadece sayı ve oy olarak bakıyorlar. Kürtler sayı değil, kimse Kürtleri oy hesabında basit bir sayı olarak görme yanılgısına düşmesin.
  • Demokratik çözüm ve barış için her türlü çabayı harcıyoruz. Seçim vakti gelince bugüne kadar Kürt sorununu ağzına almaya bile çekinenler konuşmaya başladılar. Oysa bu zihniyet Kürt sorununa demokratik çözüm getiremez. Şimdiye kadar savaş politikalarıyla bu kapıyı kilitlemiş olanlara diyoruz ki anahtar bizdedir. Çözüm biziz. Bu kapıyı açacak anahtar bizdedir. Sadece HDP’nin sayısal gücünde değildir, siyasal iradesi ve kararlılığındadır. Bunu da gerçekleştirecek yol ve yöntemleri aylardır üretiyoruz.
  • 27 Eylül 2021’de ilan ettiğimiz deklarasyon bunun apaçık yol haritasıdır. Hiçbir şeyi gizli saklı yapmıyoruz. Hesabımız birkaç sandalye, makam-mevki değildir. Muhalefette bulunan partilere de sesleniyoruz. Kimse spekülasyonlar üzerinden senaryo üretmekle uğraşmasın. Bize baksın, gözlerimizin içine baksın. Hedeflerimizi, amaçlarımızı görecekleri yer budur. Yeter ki bunu görecek bir yürekte olsunlar.
  • Büyük barışı kalıcı kılmak için ölüm siyasetine karşı çıkıyoruz. Bu iktidar bütün varlığını savaş siyasetine ve ölüm politikalarına bağlamıştır. Her gün Suriye’ye Rojava’ya operasyonu gündeme getiriyorlar. Bir de üstüne idamı gündeme getirdiler. Biz ise her türlü savaş politikasını, ölüm üzerine kurular her türlü uygulamayı reddediyoruz. O nedenle ısrarla yaşamı savunuyoruz. Ölüm cezasından medet umacak kadar çürümüş bir zihniyetin bu ülkeye vereceği hiçbir şey yoktur. Gerçek muhalefet savaş oyunlarına bağlı kan siyasetine karşı çıkmaktır. HDP budur. HDP savaşa, kana, talana karşı çıktığı için gerçek alternatiftir. Güç, çözüm biziz, sözümüz var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER