A3 Haber

Rize ve İstanbul’un ardından Eskişehir’de de ekmeğe zam: Fiyatı yüzde 33 artıyor

Rize ve İstanbul’un ardından Eskişehir’de de ekmeğe zam: Fiyatı yüzde 33 artıyor

Rize ve İstanbul’un ardından Eskişehir’de de ekmeğe zam: Fiyatı yüzde 33 artıyor
Haziran 29
13:19 2022

Rize ve İstanbul’un ardından Eskişehir’de de ekmeğin fiyatı beş TL’ye çıkıyor. Bayramdan sonra uygulanmaya başlayacak olan yeni düzenlemeye göre, 200 gramı üç liraya satılan ekmek dört liradan, 250 gramı dört liraya satılan ekmek beş liradan satılacak.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası’nın ekmeğe zam talebi, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) meclis toplantısında görüşüldü. Toplantıda ekmeğe bayram sonunda uygulanmak üzere yüzde 33 oranında zam yapıldı.

Eskişehir’de geçen Aralık’ta iki kez zam uygulanarak 210 gramı iki lira 50 kuruştan satılan ekmek, son olarak Nisan’da zamlanmıştı.

210 gramı üç liradan satılan ekmeğin maliyetini kurtarmadığını belirten fırıncılar, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle geçtiğimiz günlerde ETO’dan zam talebinde bulundu.

ETO Meclisi’nden çıkan karar neticesinde, 200 gramı üç liradan satılan ekmeğin fiyatı dört lira olurken, 250 gramı dört lira olan ekmeğin fiyatı beş lira olarak belirlendi. Zamlı fiyatların ise bayram sonrasında uygulanacağı belirtildi.

Ekmeğe zam yapmaya mecbur kaldıklarını ifade eden Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, “Yüksek enflasyon nedeniyle pek çok kaleme zam gelmeye devam ediyor. Artan maliyetler, Eskişehir’de ekmeğe tekrardan yansıdı. Fırıncı esnafının hammaddesine, gün geçmiyor ki, ay geçmiyor ki, zam olmasın. Bu zamlar sürekli değişiyor. Fırıncının ekmeğe zam yapmaktan başka çaresi yok” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER