A3 Haber

Soylu ihbar etti, Uğur Dündar’a “Sedat Peker” davası açıldı

Soylu ihbar etti, Uğur Dündar’a “Sedat Peker” davası açıldı

Soylu ihbar etti, Uğur Dündar’a “Sedat Peker” davası açıldı
Haziran 29
16:54 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ihbarı üzerine Sözcü yazarı Uğur Dündar’a Sedat Peker hakkındaki ifadeleri dolayısıyla “suçu ve suçluyu övmek”ten dava açıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e ilişkin yaptığı bir yorum yüzünden, usta gazeteci Uğur Dündar’a dava açıldı. 2 yıl hapsi istenen Dündar’ı ihbar eden ismin ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu ortaya çıktı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Uğur Dündar hakkında Sedat Peker’e ilişkin attığı bir tweet ile yaptığı bir konuşmadan dolayı 2 yıl hapsi istendi.

Dündar hakkındaki iddianameyi İstanbul Beykoz Savcılığı hazırladı, Beykoz Asliye Mahkemesi tarafından da kabul edilerek dava açıldı.

Soylu’nun ihbarında, Uğur Dündar’ın, 25 Eylül 2021’de sosyal medya hesabından yaptığı, “Hayatım mafyalar, suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk, onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor” paylaşımı ile bir televizyon programında yaptığı, “Peker yolsuzluk ve hırsızlar konusunda irin toplamış bir çıbana iğne batırdı. Hakikat adına teşekkür etmemiz lazım” değerlendirmesi, “suçu ve suçluyu övmek” olarak nitelendirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER