A3 Haber

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na teklif edilen rakam açıklandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na teklif edilen rakam açıklandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na teklif edilen rakam açıklandı
Haziran 30
18:47 2022

Asgari ücret ikinci toplantısı sona erdi. Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücretteki yapılacak artış teklifiyle ilgili “6.391 liranın altında kalmasın” dediklerini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ara zam için ikinci toplantısını bugün yaptı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, büyük ihtimalle yarın tekrar bir araya gelineceğini, yeni ücretin henüz kesinleşmediğini ancak Türk-İş’in açlık sınırı olarak hesapladığı 6 bin 391 TL’yi telaffuz ettiğini söyledi.

Komisyonda işçileri temsilen yer alan Türk-İş Genel Sekreteri’nin toplantısının ardından yaptığı kısa açıklama şu şekilde:

  • İyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Hayat pahalılığının yüksek olduğu bir dönem. Geldiğimiz noktada enflasyon altında bir zammı kabul edemeyeceğimizi söyledik. Bugün itibariyle 15 milyon 300 bin çalışan işçi var ancak 2 milyon 200 bini örgütlü. 8-10 milyon insan da asgari ücret seviyesinde çalışıyor. Asgari ücretle çalışanların kesin sayısını bulmakta zorluk çekebiliyoruz. Bu doğrultuda insanca yaşayabilecek bir ücretin gerekliliğini ifade ettik.

Net rakam konuşulmadı, 6 bin 391 TL’yi telaffuz ettik

Toplantıda net bir miktarın konuşulmadığını belirten Irgat, sendikanın açlık sınırı olarak belirlediği 6 bin 391 TL’yi telaffuz ettiklerini aktardı. Bir sonraki toplantının büyük ihtimalle yarın yapılacağını ancak tarihin henüz kesinleşmediğini söyleyen Irgat, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıya katılıp katılmayacağı hakkında ise bilgisi olmadığını dile getirdi.

Irgat, işverenin talepleri için ise şu ifadeleri kullandı: “İşverenlerin de teşvik anlamında talepleri oldu. Daha önceki asgari ücret desteğinin yeniden uygulanmasını istediler. İşçi priminin yarısının devlet tarafından karşılanmasını talep ettiler. Bu sonucu karşılıklı konuşuyoruz. Yarın bir toplantı daha olmasını bekliyoruz. Kendi genel başkanlarımıza ve ilgili bakanlık görevlilerine bu çalışmalar gönderilecektir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER