A3 Haber

Ekonomik kriz fiyatları etkiledi: Çalışanın öğle yemeği 100 TL’ye dayandı

Ekonomik kriz fiyatları etkiledi: Çalışanın öğle yemeği 100 TL’ye dayandı

Ekonomik kriz fiyatları etkiledi: Çalışanın öğle yemeği 100 TL’ye dayandı
Haziran 30
15:44 2022

Düşen alım gücü nedeniyle artık simit bile kredi kartıyla satılırken, yüksek fiyatlar nedeniyle çalışanlar öğlenleri dışarıda yemek yerine evden yemek getirmeye başladı. İşletmeciler, artan maliyetlerle bir öğle yemeği için ödenen rakamın 100 TL’ye dayandığını söyledi.

Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve yüksek enflasyon sonucu alım gücünü yitiren çalışanlar, öğlenleri dışarıda yemek yemeyi unutmak zorunda kaldı.

Bankavitrini.com’da yayınlanan habere göre, Ankara’daki restoran ve kafe işletmecileri, maliyetlerdeki artışlar nedeniyle mönülerindeki yemek fiyatlarını sık sık güncellemek zorunda kaldıklarını söylüyor. Mutfakta kullanılan malzemelerin yenisini alırken zorlandığını belirten bir işletmeci, “Temel gıda malzemelerinin fiyatı sürekli artıyor. Bugün kullandığımız ürünün yerine yenisini almakta zorlanıyoruz” diyor.

“Müşterilerimizi artık göremiyoruz”

Ortalama bir öğle yemeği için fiyatın 100 TL’ye dayandığına dikkat çeken işletmeci, “Alt ve orta sınıf müşterilerimizi artık mekanlarda göremiyoruz. Birçok insan artık dışarıda yemek yiyemiyor. Müşteri yoğunluğu dalgalı seyrediyor. Kredi kartı olmasa neredeyse hiç müşteri gelmeyecek” sözleriyle, nakit parayla ödeme yapanların sayısının çok azaldığına dikkat çekiyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER