Site icon A3 Haber

Erdoğan’dan “Biden” sorusuna yanıt: Siyasette dün dündür, bugün bugündür

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile birlikte imzalanan üçlü muhtıra hakkında, “Bu muhtıra Türkiye ve milletimiz açısından zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid’deki NATO Liderler Toplantısı’nın ardından IFEMA Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temas halinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru ile ilgili plana dair ayrıntıları katılımcı ülkelerle paylaştığını bildirdi. Erdoğan, “Rusya ve Ukrayna ile ikili ilişkilerimiz var, siyaseti kavga değil denge politikası üzerinden yürütmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleri konusuna verilen sözlerin uygulanması gerektiğini belirterek, “Oyalamaya tahammülümüz yok. İsveç ve Finlandiya’ya davet bir başlangıçtır. Asıl olan verilen sözlerin tutulmasıdır. Uygulanmasını titizlikle takip edeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, “Bu muhtıra Türkiye ve milletimiz açısından zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir” dedi.

Erdoğan, “NATO’nun, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadele kararlılığının ortaya konulması önemlidir. Ancak bu kararlılık kağıt üzerinde kalmamalıdır” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“İsveç 73 teröristin Türkiye’ye iadesi için söz verdi”

Tahıl koridoru

ABD’den F-16 talebi

“Rusya ve Ukrayna ile ilişkilerimizi denge politikası üzerinden yürütmek istiyoruz”

Yunanistan ile adalar gerilimi

Exit mobile version