A3 Haber

Deutsche Welle’den “erişim engeli” açıklaması: Yasal yollara başvuracağız

Deutsche Welle’den “erişim engeli” açıklaması: Yasal yollara başvuracağız

Deutsche Welle’den “erişim engeli” açıklaması: Yasal yollara başvuracağız
Temmuz 01
12:32 2022

RTÜK’e lisans başvurusunda bulunmadığı gerekçesiyle sayfalarına erişim engeli getirilen Deutsche Welle (DW) “Erişim engeline karşı yasal yollara başvuracağız” açıklamasında bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusunda bulunmayan Deutsche Welle (DW) ve Amerikanın Sesi (VOA) haber sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. DW Genel Müdürü Peter Limbourg, konuyla ilgili açıklamasında “Yasal yollara başvuracağız” ifadelerini kullandı.

32 dilde yayın yapan Almanya’nın uluslararası medya kuruluşu DW’nin bütün sayfalarına ve VOA’nın internet sitesine Türkiye’den erişim dün akşam geç saatlerde engellendi.

RTÜK, 9 Şubat’ta uluslararası haber sitelerine lisans başvurusunda bulunmaları için 72 saatlik süre tanımıştı. DW ve VOA, lisans dayatmasına karşı “Amacı sansür uygulamak” diyerek başvurusunda bulunmayacaklarını belirtmiş ve konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurmuşlardı.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg, erişim engeline dair şu açıklamayı yaptı:

  • “Yaptığımız kapsamlı yazışmalarda ve ayrıca medya denetleme kurumu başkanıyla yaptığımız kişisel görüşmelerde DW’nin neden böyle bir lisans için başvuruda bulunamayacağını açıklamıştık. Örneğin, Türkiye’de lisanslı medya, RTÜK’ün uygunsuz olarak değerlendirdiği çevrimiçi içeriği silmekle yükümlü. Bu durum bağımsız bir medya kuruluşu için kabul edilemez. DW, şimdi uygulanan erişim engeline karşı yasal yollara başvuracak.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER