A3 Haber

Kavgaya karışan AKP’li gençleri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı

Kavgaya karışan AKP’li gençleri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı

Kavgaya karışan AKP’li gençleri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı
Temmuz 01
21:48 2022

İstanbul Zeytinburnu’nda kavgaya karışan taraflardan biri olan AKP Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nı gözaltına alan bir polis ve iki bekçi özür diletilerek açığa alındı.

Edinilen bilgilere göre olay geçen 27 Haziran akşamı yaşandı. Zeytinburnu Millet Bahçesinde kavganın yaşandığı ihbarı geldi. Olay yerine bekçiler sevk edildi. Kavgaya karışan iki grup üyeleri birbirinden şikayetçi olmadı. Ancak iki grup kısa süre sonra yeniden kavga etmeye başladı. Bekçiler kavgaya müdahale etti.
Olaya müdahale etmek isteyen bekçilere, kavga eden kişiler saldırmaya başladı. Bekçiler destek talebinde bulundu. İlçe emniyet müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis ve bekçi olay yerine gitti. Görevliler, olaya karışan dört kişiyi kelepçeleyerek emniyete götürmek istedi.

“Kimse beni gözaltına alamaz” tehdidi

Anca iddiaya göre, bekçilere saldıran kişilerden biri AKP Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Başkanı olduğunu belirterek “Kimse beni de yanımdakileri de göz altına alamaz” diyerek tepki gösterdi. Polisler, bu kişileri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

“Özür dileyin konu kapansın”

Şahıslara ilişkin işlem yapılacağı sırada, iddiaya göre devreye Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü girdi. İddiaya göre, emniyet müdürü olaya müdahale eden polis ve bekçilerin, AKP Gençlik Kolları yöneticilerinden özür dilerek olayın kapanmasını istedi.

İki bekçi ve bir polis açığa alındı

Şehit Bülent Üstün Polis Merkezi koridorlarında kameralar önünde 8 resmi polis ve 2 bekçi, kavga eden ve görevlileri tehdit eden 4 kişiden özür diledi. Olayın üzerinden saatler geçtikten sonra polis memuru C. Ö., ile bekçiler A.Ş. ve İ.B. açığa alındı.

Kurumlar sessizliğe büründü

Halktv’nin haberine göre, Olayla ilgili görüşlerini almak üzere aradığımız Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve kaymakamlıktan herhangi bir dönüş olmadı. Benzer şekilde, AKP Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami Delibalta da, görüşme talebimize yanıt vermedi. Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis ise, “Olay ne yazık ki doğru” demekle yetindi.

Ümit Özdağ’dan tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, Twitter hesabı üzerinden olaya ilişkin şu paylaşımlarda bulundu:

  • 27 Haziran akşam saatlerinde ilçe emniyet binası karşısında bulunan parkta kavga ihbarı gelmiş, bunun üzerine olay yerine bekçi ekibi sevk edilmiş, şahıslar birbirinden şikayetçi olmayarak ayrılmışlar. Ancak daha sonra iki kez daha kavga etmeleri üzerine bekçiler müdahale etmiş.
  • Üçüncü kez kavga eden kişilere müdahale eden bekçiler, kavga eden şahıslarca darp edilmek istenmiş. Bekçiler, yardım anonsu yaparak destek istemiş ve ilçede bulunan tüm polis ve bekçi unsurları olay yerine intikal eder 4 şahsı kelepçeleyerek ilçe emniyete götürmek istemiştir.
  • Saldırgan şahıslardan birisi, polis ve bekçilere saldırarak AK Parti gençlik kolları başkanı olduğunu, kimsenin kendisini ve yanındakileri göz altına alamayacağını söyleyerek bağırmıştır.
  • Polis saldırganları işlemler için ilçe emniyet müdürlüğüne götürmüş ve işlem yapacağı sırada İlçe Emniyet Müdürü işlem yapılmamasını istemiştir. Müdür, olaya müdahale eden diğer polislerin ilçe binasına gelerek şahıslardan özür dilemelerini bu konunun kapanmasını istemiştir.
  • Şehit Bülent Üstün Polis Merkezi koridorlarında kameralar önünde 8 resmi polis ve 2 bekçiye, kavga eden ve görevli memurlara tehditler savuran 4 kişiden özür dilettirilmiş. Olayın üzerinden 24 saat geçmeden şahısları kelepçeleyen 2 bekçi ve 1 polis açığa alınmıştır.

Soylu’ya yüklendi

Açıklamalarını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak ve polis fotoğrafları paylaşarak devam ettiren Özdağ, “Soylu, Türk Polisi’nin bakanı değildir. Polisin görev yapmasını engellemekte, onurunu kırmaktadır. Özür diletilen polisler, sadece oradaki polisler değildir. Fotoğraftaki bütün polisler ve Türk devletine özür diletildi. Zafer Partisi Türk Milleti’ne Türk devletini geri verecektir” dedi.

Özdağ’dan basın açıklaması

Özdağ, ilçe emniyet müdürlüğü önündeki basın açıklamasında şunları söyledi:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER