A3 Haber

Osmaniye sokakları karıştı: Sığınmacılar barınma merkezinden kaçtı, halk kovaladı

Osmaniye sokakları karıştı: Sığınmacılar barınma merkezinden kaçtı, halk kovaladı

Osmaniye sokakları karıştı: Sığınmacılar barınma merkezinden kaçtı, halk kovaladı
Temmuz 02
09:31 2022

Osmaniye’de “Geçici Barınma Merkezi”nde bulunan sığınmacılar koşullara tepki göstererek tellerden atlayarak kaçtı. Osmaniye sokakları karışırken Valilik konuya ilişkin açıklama yaptı

Osmaniye’de geçici barınma merkezindeki göçmenlerden 35’i tellerden atlayarak kaçarken, Valilik, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu göçmenlerden 24’ünün yakalandığını duyurdu. 11 göçmenin yakalanması için başlatılan çalışma sürdürülüyor.

Jandarma’nın olaylara müdahale ettiği bölgede bazı sığınmacıların vatandaşlar tarafından yakalandığı gözlemlendi.

Kampın olduğu Cevdetiye Beldesi’ne bağlı Yeşiltepe Mahallesi’nin Muhtarı Ömer Varışlı halktv.com.tr’ye konuştu. Muhtar Varışlı, “Bu kamp, 2012 yılının başlarında Suriyeliler ilk geldiğinde kuruldu. 8-10 bin kişi vardı kampta. Bu kampa Afgan sığınmacılar da yerleştirilmişti. Kaçan kişiler Afgan sığınmacılar. Bu kişilerin akşam saatlerinde kaçtığı düşünülüyor. Jandarma ile birlikte bizler bu kişileri yakalamaya çalışıyoruz şu anda” sözlerine yer verdi.

“Kaçan sığınmacı sayısı 40”

Yine aynı bölgede bulunan Kocatepe Mahallesi Muhtarı Erman Keleş ise “Kaçan Afgan sığınmacı sayısı 30-40 civarında. Yoğun bir arama çalışması var. Sosyal medyadaki yerde yatan kişi görüntüleri bizim burası ile ilgili değil” dedi.

Valilikten açıklama geldi

Osmaniye Valiliği, kentteki geçici barınma merkezinden kaçan 35 yabancı uyrukludan 24’ünün yakalandığını, diğerlerini bulmak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, haziran itibarıyla ülkede yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak geçici barınma merkezlerine alınması uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan bir grup yabancı, saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER