A3 Haber

Adana’da “tükürük” kavgası: Eski milli atlet, av tüfeğiyle vurularak öldürüldü

Adana’da “tükürük” kavgası: Eski milli atlet, av tüfeğiyle vurularak öldürüldü

Adana’da “tükürük” kavgası: Eski milli atlet, av tüfeğiyle vurularak öldürüldü
Temmuz 04
13:52 2022

Adana’da 33 yaşındaki Lokman D., eski milli atlet olan komşusu 66 yaşındaki Ahmet Pekyen’i oturdukları apartmanın önünde av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Olay, saat 07.00 sıralarında, Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Beş katlı apartmanın üçüncü katında yaşayan Lokman D. ile alt katta oturan Ahmet Pekyen ve ailesi, dün tartıştı. Lokman D., bugün de evinin balkonundan apartmanın önündeki Ahmet Pekyen’e av tüfeğiyle ateş etti. Yaralanan Pekyen, çağırılan ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Cinayet şüphelisi Lokman D., evinde, olayda kullandığı değerlendirilen tüfekle gözaltına alındı. Lokman D.’nin dün akşam, aralarında daha önce de husumet olan Pekyen ailesinin üyelerini “Sizi öldüreceğim” diye tehdit ettiği iddia edildi. Şüpheliyi sorguya alan polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Kavganın sebebi “tükürük” çıktı

Adana’da üst kat komşusu Lokman D.’nin, av tüfekli saldırısına uğrayan Ahmet Pekyen’in, tükürük tartışması sonrası öldürüldüğü ortaya çıktı. Dün akşam saatlerinde balkona çıkan Lokman D.’nin, Pekyen’in oğlu Onur Pekyen’in başına tükürdüğü ve aralarında tartışma çıktığı öğrenildi. Lokman D.’nin de elektrik teknisyeni Onur Pekyen’in işten dönüş saatini takip edip balkonda beklemeye başladığı belirlendi. Bu sırada Ahmet Pekyen’in, oğlunun kavgaya karışmaması için apartmanın önüne geldiği, bu sırada Lokman D.’nin, balkondan ateş açtığı belirtildi.

“Kuzenime pusu kurmuş”

Öte yandan Pekyen’in yeğeni Ahmet Geçgin, “Üst kat komşusu sürekli balkondan çöp attığı için aralarında tartışma yaşanıyordu. Dün de kuzenimin başına tükürünce aralarında kavga çıkmış. Şüpheli de kuzenimin iş çıkış saatinde balkonda pusu kurmuş. Babasını görünce ona ateş etmiş” diye konuştu.

Olayın ardından gözaltına alınan Lokman D.’nin, Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Eski milli atlet

Ortaokul yıllarında milli takıma seçilen, Türkiye birincilikleri bulunan ve Balkan Şampiyonası’nda altıncı olan Ahmet Pekyen, 1980 darbesinden sonra sporu bıraktı. 1987 yılında Anavatan Partisi’nin bombalanması olayında suçlanıp gözaltına alındı. Pekyen, iddiaya göre gördüğü işkence nedeniyle omuriliğindeki zedelenme sonucu yüzde 50 engelli kaldı. Bu suçlamadan beraat eden Pekyen, bir dönem Anadolu Halkları Derneği Başkanlığı da yaptı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER