A3 Haber

Aktrollerin caps’çisi konuştu: “Ben yaptım siyasiler ve gazeteciler yaydı”

Aktrollerin caps’çisi konuştu: “Ben yaptım siyasiler ve gazeteciler yaydı”

Aktrollerin caps’çisi konuştu: “Ben yaptım siyasiler ve gazeteciler yaydı”
Temmuz 04
11:30 2022

Yürüttükleri yalan kampanyalarla muhalefeti linç eden, sosyal medyada gündem belirleyen Aktroll grupları için caps’ler hazırlayan İ.S. konuştu. “Elimiz kırılsaydı da o caps’leri hazırlamasaydık” diyen İ.S. hazırladığı görselleri ünlü gazetecileri ve siyasetçilerin de kullandığını söyledi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’a konuşan İ.S., bu işe nasıl girdiğini şöyle anlattı:

  • “2010’da Twitter hesabımı açtım. 10 ayrı troll hesabım vardı. Boş vaktim çoktu ve bilgisayar başındaydım. Photoshop biliyordum. Bu durumu caps hazırlamak için kullandım. Beni kimse yönlendirmedi. Kaldı ki kimsenin emri veya parası altında olmadım. Ancak DM’den bazı konu başlıkları gruplara atılıyordu. Ona uygun caps’lerde hazırlıyordum. Yani ben bunu gönüllü olarak yaptım. Atılan tweet’in iyi olması için caps çok önemli. Bunun farkındaydım ve böyle davrandım.”

“Caps’leri Hilal Kaplan, Nedim Şener ve Melih Gökçek gibi isimlere atıyordum”

Hazırladığı caps’leri gazeteciler Hilal Kaplan, Nedim Şener ve eski belediye başkanı Melih Gökçek gibi isimlere ve Aktroll gruplarına attığını anlatan İ.S., şöyle devam etti:

  • “DM’den gruplarımız vardı. Sosyal medyada konuşulacak etiketler oraya geliyordu. Ben de ona yönelik caps’ler hazırlıyordum. Ayrıca genelde bayan hesaplarına yolluyordum çünkü kadınlar nokta dahi koysa beğeni alıyor. İslami çevre bile olsa durum böyle… Ayrıca Aktroller içerisinde ev hanımları ağırlıklı. Ev hanımlarının oğlu bir yerden burs alacak, eşi bir yerde çalışıyor… Bu gibi gerekçelerle çok aktiflerdi. Mesela Gülsüm T. diye bir kadın vardı çok ön plandaydı. Genelde bu işi bu ve çevresi yönetiyordu. Sonra öğrendim ki belediyelerde çalışıyorlarmış. Parayı onlar götürüyordu. Sanki biz onların uşağıymışız gibi davranıyorlardı.”

“Benim sayemde oy aldılar”

İ.S., “Ben, fark etmeden birilerinin para kazanmasına neden oldum. Benim sayemde oy aldılar. Ancak halkı fakirleştirdiler ve ben buna neden oldum” diye konuştu. Kendisine hiç para teklif edilmediğini söyleyen İ.S., “Ancak edilse kabul ederdim. Büyük para isterdim” dedi.

İ.S., “Aktrollerin üç ayrı gruba ayrıldığı iddia edildi. Bu doğru mu?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

  • “Troll ordusu denilen bir şey var. Ters üzüm salkımı gibi bir şema düşünün. Tıpkı üzüm salkımı gibi birbirini kaldıran bir yapı. Bu troll ordusunun tepede bir yönetimi var. Hatta gönül bağı denilerek kandırıyorlar insanları. Kandıranlar para alanlar. Ben Soylu ya da Albayrak grubunu bilmiyorum. Ancak Metin Külünk beyefendinin grubunu biliyorum.”

“Şu an Aktrollerde bir kopuş var”

İ.S. bu işten neden vazgeçtiğini de şöyle açıkladı:

  • “15 Temmuz sonrası zamanda çevremdeki insanlar çok fazla para kazanmaya başladı. Devlet destekli fabrika açıp çok zengin olanlar var çünkü tüm ürünlerini devlete satıyorlar. Baktım ki bizi kullanıyorlar. Ben sosyal medyada onların başarılı olması için çalışıyorum. Görünen ortada… Tam aydınlanmam ise 31 Mart 2019 seçimlerinde oldu. Sürekli ‘CHP’nin camileri ahır yaptıkları’ söyleniyordu. Bu yalana sorgulamadan inanmışız. Birgün araştırdım. Baktım yok öyle bir şey… Bize söylenen yalanların farkına vardım. Ancak esas kopuşum onların maddi durumlarını görünce başladı. Mesela ben daire satıyorum. Öyle biri geliyor ki hiç tahmin etmediğiniz parayı çıkarıyor. Şaşırıyorsunuz. O parayı nereden bulduğunu aklınız almıyor. Sonra bakıyorsunuz ki o kişi partide görevli. Sadece bende değil, şu an Aktrollerde de bir kopuş var. Ekonominin kötü olması insanların cebine dokunmaya başladı.”

İ.S., “Vicdanım rahat. Vicdanım şöyle yaralı nasıl bu şekilde inanmışım. Orda pişmanlık hissediyorum. Elimiz kırılsaydı da o caps’leri yapmasaydık” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER