A3 Haber

Bursa’da “yan baktın” tartışması: Üç kişinin yaralandığı tüfekli saldırıdan denize atlayarak kurtuldular

Bursa’da “yan baktın” tartışması: Üç kişinin yaralandığı tüfekli saldırıdan denize atlayarak kurtuldular

Bursa’da “yan baktın” tartışması: Üç kişinin yaralandığı tüfekli saldırıdan denize atlayarak kurtuldular
Temmuz 04
13:59 2022

Bursa’nın Mudanya ilçesinde iki kişi, deniz kenarındaki kayalıklarda oturan biri kadın beş kişiye pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda 24 yaşındaki Kutluay B.Ü., 22 yaşındaki Oğuzhan G., Ömürcan Ü. yaralandı, 23 yaşındaki Sertaç Y.B. ve 17 yaşındaki Zeynep S.U. ise son anda denize atlayarak kurtuldu. Kaçan iki şüpheli tutuklanırken, şüpheliler ile grup arasında “yan bakma” nedeniyle başlayan bir husumet olduğu belirtildi.

Olay, 28 Haziran’da saat 23.00 sıralarında Güzelyalı Burgaz Mahallesi Beyaz Kayalar mevkisinde meydana geldi. İddiya göre, kimliği belirsiz iki kişi, deniz kenarındaki kayalıklarda oturan Kutluay B.Ü., Oğuzhan G., Ömürcan Ü., Sertaç Y.B. ve Zeynep S.U.’ya pompalı tüfekle ateş açtı. Kutluay B.Ü., Oğuzhan G., Ömürcan Ü. yaralanırken, Sertaç Y.B. ve Zeynep S.U. son anda denize atlayarak kurtuldu. İki şüpheli, olay yerinden kaçtı.

Kaçan şüpheliler yakalandı

İhbarla gelen sağlık ekiplerince Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan üç yaralı tedavi altına alındı. Polis ekipleri, saldırıdan kurtulan gençlerin ifadesinden yola çıkarak, şüphelilerin bindiği 34 BKM 386 plakalı aracı, Plaka Takip Sistemi’nden (PTS) tespit etti. Şüpheli aracı Bursa girişinde durduran ekipler, içindeki İbrahim Ayeş ile kardeşi Mahmut Ayeş’i gözaltına aldı. Bu arada olay sırasında kullanılan pompalı tüfek bulunamazken, yakalanacağı anlayan Mahmut Ayeş’in araç camından attığı ruhsatsız tabancaya el kondu.

Bir yıl önceki husumet

Şikayetçiler, emniyete götürülen iki şüpheliyi teşhis etti. İki şüpheli ile grup arasında bir yıl önceye dayanan husumet olduğu ve aralarında “yan bakma” tartışması yaşandığı belirtildi. İfadelerinde suçlamaları reddeden iki kardeş, adliyeye sevk edildi. Daha sonra iki kardeş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan ameliyata alınan Kutluay B.Ü., Oğuzhan G., Ömürcan Ü.’nün durumunun iyi olduğu bildirildi. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER