A3 Haber

Eskişehir’de LGBT Onur Haftası yürüyüşüne polis saldırısı: 10 yurttaş gözaltına alındı

Eskişehir’de LGBT Onur Haftası yürüyüşüne polis saldırısı: 10 yurttaş gözaltına alındı

Eskişehir’de LGBT Onur Haftası yürüyüşüne polis saldırısı: 10 yurttaş gözaltına alındı
Temmuz 04
00:14 2022

Eskişehir’de düzenlenen LGBT Onur Yürüyüşü’ne polis saldırdı, anayasal haklarını kullanan 10 yurttaş keyfi bir şekilde gözaltına alındı.

Eskişehir Valiliği, LGBT Onur Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşü hukuksuz ve keyfi bir şekilde yasaklamıştı. Tepebaşı ilçesine bağlı Eskibağlar Mahallesi’nde anayasal haklarını kullanarak bir araya gelen yurttaşlar pankart ve afişlerle yürümek istedi. Polis, Onur Yürüyüşü’ne saldırdı ve 10 yurttaşı gözaltına aldı. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 10 kişi ifadeleri için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Eskişehir Valiliği, aldığı kararla LGBT ve ona destek için yapılacak eylemleri açıkladığını şöyle duyurmuştu: “LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İntersex) dernekleri, benzeri oluşumlar ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu bu tür eylemleri desteklemek veya protesto etmek amacıyla İlimizde kamuya açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin (toplanma ve toplanma teşebbüsünde bulunma, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, festival vb.) Eskişehir Valiliği’nin 22.06.2022 tarih ve 378 sayılı kararı ile 23.06.2022 tarihi saat: 00.01 ile 07.07.2022 tarihi saat:24.00’a kadar (15) gün süreyle yasaklanmıştır.” 

Eskişehir’de geçen yıl 1 Temmuz’da da LGBT Onur Haftası yürüyüşü yapmak isteyen biri avukat 20 yurttaş polis saldırısına uğramış, gözaltına alınmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER