A3 Haber

İmamoğlu: Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim

İmamoğlu: Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim

İmamoğlu: Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim
Temmuz 04
12:05 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha seçilirse görevden alınabileceğini söyledi. İmamoğlu seçimlerde doğru adayı belirlemenin “çok çok önemli” olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği röportajda cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ekonomik krize yönelik açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha seçilmesi durumunda İBB Başkanlığı görevinden alınabileceğini söyledi.

“İş dünyası cesaret göstermiyor”

Medyscope’un aktardığına göre, iş dünyasının, Erdoğan’ın ekonomi politikalarına karşı sesini yükseltmediğini söyleyerek patronlara “cesur davranma” çağrısı yapan İmamoğlu, “İş dünyasının hala cesaret gösteremediğini üzüntüyle izliyorum. Maalesef iş dünyasının da ekonomik durumda kabahati var. Hesaplarının soruşturulmasından, hukuka aykırı yargılanmaktan veya başka bir müdahaleyle karşı karşıya kalmaktan korkuyorlar” dedi.

“Her şeyi yapabilirler”

Erdoğan’ın bir kez daha cumhurbaşkanı seçilmesi halinde görevden alınabileceğini söyleyen İmamoğlu, 2019’da iptal edilen İBB seçimlerini de hatırlatarak, “Aklımıza gelmeyecek, inanmayacağımız, asla olmaz diyeceğimiz pek çok şeyi yaptılar. Seçimi iptal edebilecek zihniyete sahip bir sistem her şeyi yapabilir” diye konuştu.

“Doğru adayı belirlemek çok önemli”

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğru adayı belirlemesinin “çok, çok önemli” olduğunu söyleyen İmamoğlu, Erdoğan’ın halk desteğinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu belirterek “Şu anda hükümet kazanamaz” dedi. İmamoğlu, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesi ve seçimi yeniletmesi halinde “devasa bir yenilgi” alacağını ifade etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER