A3 Haber

Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı: Doktoru öldüren saldırgan intihar etti

Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı: Doktoru öldüren saldırgan intihar etti

Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı: Doktoru öldüren saldırgan intihar etti
Temmuz 06
15:36 2022

Konya’da Şehir Hastanesi’nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı tabancayla başına ateş ederek yaraladı. Saldırgan, ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip intihar girişiminde bulundu. Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yaşamını yitirdi.

Olay, Konya Şehir Hastanesi’nin Kardiyoloji bölümünde yaşandı. Konya’nın Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen Hacı Mahmut Akçay, Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya’yı başından vurdu. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar etti.

Doktor Karakaya ve saldırgan Hacı Mahmut Akçay yaşamını yitirdi. Saldırganın annesinin kardiyolog Karakaya’nın hastası olduğu ancak tedavi sürecinde hayatını kaybettiği, saldırıyı da bu yüzden gerçekleştirdiği iddia edildi.

Konya Valisi’nden açıklama 

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Özkan, konuyu takip ettiklerini belirterek, “Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı” dedi.

Hekimler iş bıraktı

Hekimin görev başında öldürülmesinin ardından muayeneleri durdurarak iş bırakan hekimler, hastane bahçesinde toplanarak, “Hekime uzanan eller kırılsın” sloganları ile saldırıyı protesto etti.

TTB: 7-8 Temmuz’da G(ö)REV’deyiz!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!” denildi.

Konya’da görev başında öldürülen hekim Ekrem Karakaya’nın ardından tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB), 7 ve 8 Temmuz’da greve gittiklerini duyurdu. Hekimler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istifa çağrısında bulundu.

TTB, “Ekrem Karakaya görevi başında katledildi! Öfkeliyiz! Şiddete karşı 7-8 Temmuz’da G(ö)REV’deyiz!” dedi.

Fahrettin Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın Hacı Mehmet Akçay adlı saldırgan tarafından tabancayla ateş edilerek öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

Koca Twitter’dan yaptığı açıklamada “Hacı Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

AKP’den açıklama

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın silahla vurularak öldürülmesi sonrası AKP’den ilk açıklama yapıldı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Konya Şehir Hastanesi’nde doktor Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER