A3 Haber

RTÜK otomatiğe bağladı: Halk TV ve TELE1’e bir ceza daha…

RTÜK otomatiğe bağladı: Halk TV ve TELE1’e bir ceza daha…

RTÜK otomatiğe bağladı: Halk TV ve TELE1’e bir ceza daha…
Temmuz 06
15:33 2022

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir kaçış planının anatomisi” açıklamasını yayımlayan Halk TV’ye ikinci kez idari para cezası verdi. Kurul, HDP’li Mehmet Tiryaki’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan için kullandığı “Sayın” ifadesi nedeniyle de Halk TV’ye ceza verdi. RTÜK ayrıca kendisini eleştiren TELE 1’e de para cezası verdi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Tiryaki’nin Halk TV’deki programda Abdullah Öcalan’a dair “sayın” ifadesini kullanması RTÜK tarafından ceza konusu oldu. Tiryaki’nin katıldığı programın üç kez durdurulduğunu belirten RTÜK Üyesi Okan Konuralp, “Halk TV’ye HDP Mv. Mehmet Tiryaki’nin, Öcalan için kullandığı ‘Sayın’ ifadesi nedeniyle para ve 3 kez program durdurma cezası da verildi. Oysa ki ifadenin suç olmaktan çıkartıldığını iktidar mensupları övünerek anlatıyordu. Yargıtay içtihatları da ifadeyi suç kabul etmiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına bir ceza daha kesildi

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ensar Vakfı ve TÜRGEV üzerinden Amerika’ya para gönderildiği açıklamasını yayınlayan KRT TV, Halk TV, Tele 1 ve Flash TV’ye para cezası kesen RTÜK, ceza haberi içinde Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını tekrar yayınlayan Halk TV’ye bir kez daha ceza verdi.

Halk TV’ye yönelik ikinci cezanın RTÜK toplantısında verildiğini açıklayan Konuralp, “Siyasi iktidarın, ‘ekran koruyucusu’ rolünü üstlenen RTÜK, Halk TV’ye ‘CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ cezası kesti. RTÜK, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 24 Mayıs 2022 tarihli ‘TURKEN Vakfı’ açıklamasını ikinci kez yayınlayan Halk TV’ye ikinci kez idari para cezası verdi” dedi.

Ceza gerekçesi: RTÜK’ü eleştirmek

RTÜK Üyesi Konuralp, toplantıda alınan kararlara dair şu paylaşımları yaptı:

“RTÜK, TELE1’i de kendisini eleştirdiği gerekçesiyle cezalandırdı. Basın, ifade ve düşünce özgürlüğünün güvencesi altında olan ve üstelik Sayıştay raporuna dayanan eleştiriler nedeniyle RTÜK, TELE1’e para cezası verdi.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER