A3 Haber

TTB’den doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesiyle ilgili açıklama: 7-8 Temmuz’da iş bırakıyoruz

TTB’den doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesiyle ilgili açıklama: 7-8 Temmuz’da iş bırakıyoruz

TTB’den doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesiyle ilgili açıklama: 7-8 Temmuz’da iş bırakıyoruz
Temmuz 06
18:46 2022

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Konya’da silahlı saldırı sonucu katledilen doktor Ekrem Karakaya için 7-8 Temmuz’da iş bırakma kararı aldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Konya Şehir Hastanesi’ndeki saldırıda Dr. Ekrem Karakaya’nın hayatını kaybetmesinin ardından 7- 8 Temmuz’da g(ö)rev kararı aldı.

TTB Genel Merkezi’nde, “Dr. Ekrem Karakaya Görevi Başında Katledildi! Öfkeliyiz! Sorumlulardan Hesap Soracağız” başlığıyla yapılan açıklamada, “Dün bize, ‘Giderlerse gitsinler’ diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz” denildi.

TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten tarafından yapılan açıklamada, “Üzgünüz, öfkeliyiz, sorumlulardan hesap soracağız. Bugün Konya Şehir Hastanesi’nde görev yaptığı sırada tedavi ettiği hastanın silahlı saldırısı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz” denildi.

Türk Tabipleri Birliği’nin iktidarı “şiddet sarmalının genişlemesi karşısında” defalarca uyardığı hatırlatılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

Yıkıcı sonuçla yeniden karşılaştık

  • “Sağlıkta şiddetin münferit olmadığını bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu tekrar tekrar açıkladık. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırılarının artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı sayıda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini önerdik. Ancak tüm uyarılarımı görmezden gelindi. Bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi. Bugün bu yaklaşımın yıkıcı sonucuyla yeniden karşılaştık.

Politikalar bizlere ölüm olarak geri dönmektedir

  • Ülkede yaşanan şiddet iklimi bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış maalesef can güvenliğimizi de ciddi oranda tehdit eder hale gelmiştir. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının omuzlarına yıkılmakta bu durum bizlerin hedef olmasına neden olmakta, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere şiddet, ölüm, çaresizlik, umutsuzluk olarak geri dönmektedir.

Siz de sorumlusunuz

  • Dün bize, ‘Giderlerse gitsinler’ diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz. Doktor Ekrem Karakaya’nın katledildiği bugün yeniden ve daha güçlü bir şekilde söylüyoruz. Şiddet karşısında hekimlerin, sağlık çalışanlarının kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur. Bu sorun bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir.

Sağlık çalışanları iş bırakacak

  • Biz bu konudaki sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için gücümüzü her yerde her koşulda göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. 7-8 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde iş bırakıyoruz. Tüm üyelerimizle, tüm sağlık emek ve meslek örgütleriyle yarın sağlık kurumlarının ve sağlık müdürlüklerinin önünde olacağımızı tepkilerimizi haykıracağımızı ifade ediyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

SES’ten çağrı

Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi ise yarın (7 Temmuz Perşembe) saat 13:00’de Konya Şehir Hastanesi önünde düzenlenecek basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER