A3 Haber

Avukat Servet Bakırtaş ve müvekkilini öldüren katil Abdullah Türkoğlu adliyeye sevk edildi

Avukat Servet Bakırtaş ve müvekkilini öldüren katil Abdullah Türkoğlu adliyeye sevk edildi

Avukat Servet Bakırtaş ve müvekkilini öldüren katil Abdullah Türkoğlu adliyeye sevk edildi
Temmuz 07
14:41 2022

Bakırköy’de avukat Servet Bakırtaş’ı ardından Büyükçekmece’de Öznur Tufan’ı tabancayla vurarak öldüren şüpheli Abdullah Türkoğlu adliyeye sevk edildi. Olayın 2014 yılında açılan 930 bin liralık tazminat davasının geri çekilmemesi nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Şüphelinin polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Bakırköy Karlıktepe Mahallesi’nde bulunan hukuk bürosunda avukat 60 yaşındaki Servet Bakırtaş’ı, ardından avukatın müvekkili 71 yaşındaki Öznur Tufan’ı Büyükçekmece Spotçular Çarşısı’nda öldüren ve polis ekiplerince gözaltına alınan 58 yaşındaki Abdullah Türkoğlu’nun Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlandı.

“Davayı cezaevinden çıktıktan sonra öğrendim”

Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden şüphelinin Öznur Tufan’ı 2000 yılından bu yana tanıdığını belirterek, “Cezaevinden çıktıktan sonra hakkımda açılan 930 bin liralık tazminat davasını öğrendim” dediği öğrenildi. Şüphelinin daha önceden de Avukat Servet Bakırtaş’a ve Öznur Tufan’a davayı geri çekmesi için baskı yaptığı tespit edildi.

“Cinayetleri işlemeye sabah karar verdim”

Şüpheli Abdullah Türkoğlu, 2019 yılında kendisine bir silah satın aldığını, cinayet işlemeye ise olay günü yataktan kalktığında karar verdiğini söyledi. Şüphelinin bayram tatili nedeniyle daha sonra bulamayacağını düşündüğü Avukat Servet Bakırtaş’ın bürosuna gittiği ve müşteri olarak içeri girdiği öğrenildi. Şüpheli Abdullah Türkoğlu “İçeri girdiğimde beni tanımadı. Daha sonra kendimi tanıtıp bana yaptıklarının cezasını çekeceklerini söyledim. Bana doğru hamle yapınca silahımı çıkarak ona doğru ateş açtım. Yere düşünce silahı elimde tuttuğum poşetin içine geri koyarak oradan ayrıldım” dediği öğrenildi.

“Hiç bir şey söylemeden ateş ettim”

Bu olayın ardından Büyükçekmece’de bulunan spotçular çarsına gittiğini anlatan Abdullah Türkoğlu “Burada Öznur Tufan’ı aradım. Daha sonra onu bir dükkanın içinde gördüm. Hiç bir şey söylemeden ona yaklaşıp ateş ettim. Kaçmaya çalışırken esnafın müdahalesiyle yere düşünce yakalandım” dediği belirtildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Abdullah Türkoğlu geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER