A3 Haber

CHP’li Sertel: Bayram şekeri, tane ile satılmaya başlandı

CHP’li Sertel: Bayram şekeri, tane ile satılmaya başlandı

CHP’li Sertel: Bayram şekeri, tane ile satılmaya başlandı
Temmuz 07
13:26 2022

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bayramlarda el öpmeye gittiğimizde elimize 5-6 tane konulan bayram şekeri, Ankara’daki dükkanlarda tek olarak 0.75 kuruşa satılmaya başlanmış. Yani bir şeker neredeyse 1 TL seviyesine gelmiş” dedi.

Kurban Bayramı öncesi yapılan zamlarla birlikte bayram şekeri Ankara’da 0.75 kuruşa satılmaya başlandı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayram şekerinin tane ile satıldığına değinen Sertel, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Ne yazık ki güzel ülkemde çocukluk dönemlerimde bayramlarda el öpmeye gittiğimizde elimize 5-6 tane konulan bayram şekeri, Ankara’daki dükkanlarda tek olarak 0.75 kuruşa satılmaya başlanmış. Yani bir şeker neredeyse bir lira seviyesine gelmiş. Bu son derece üzücü bir durum. Dükkân sahibi ile konuştuğumda gelip 1.5 lira verip iki şeker alan çocuklar olduğunu söyledi…”

“Siyasi iktidar ülkemi bu hale getirdi”

Cumhuriyet’in haberine göre, şekeri kilo ile alma imkânı olmayan ailelerin çocuklarına tane ile şeker alabilecek noktaya geldiklerine dikkat çeken Sertel, “Bu durum iktidarın uyguladığı politikanın bir sonucu. Türkiye’de pancar üretimini desteklemeyen, pancardan üretilen şekeri yok eden, şeker fabrikalarını elden çıkarıp oraları fabrika olarak değil de arazi olarak birilerine peşkeş çeken siyasi iktidar ülkemi bu hale getirdi” dedi.

Sertel ayrıca, “Bu fiyatlardan sonra bayramlarda şeker ikram eden ailelerin artık bu geleneği sürdürebileceklerini hayal edemiyorum. Çocukluğum aklıma geldi; el öptüğümüz zaman cebimize doldurulan bayram şekeri bugünkü değerle 10 tanesi 7.5 lira edecek şekilde satılıyor. Bu çok üzücü bir tablo” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER