A3 Haber

Gazetecilere şiddet uygulayan polis Hanifi Zengin hakkında soru önergesi

Gazetecilere şiddet uygulayan polis Hanifi Zengin hakkında soru önergesi

Gazetecilere şiddet uygulayan polis Hanifi Zengin hakkında soru önergesi
Temmuz 08
21:26 2022

HDP’li Oya Ersoy, eylemlerde kadın ve gazetecilere yönelik tehdit ve şiddet uyguladığı görüntülenen İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, 26 Haziran’da düzenlenen Onur Yürüyüşü’nde bir kadını koşarak uzaklaştırırken gülerek dokunma görüntüleri kameralara yansıyan ve hakkında “taciz” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan, 7 Temmuz’da da Çapa’da doktorların yürüyüşü esnasında gazetecilere şiddet uygulayan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında soru önergesi verdi.

Birgün’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren ve polis Zengin hakkında idari ve adli soruşturma başlatılması gerektiğini belirten Ersoy, “İstanbul’da son iki eylemde Hanifi Zengin’in özellikle kadınlara yönelik taciz ve tehdit içeren davranışlarının sistematik olarak devam ediyor olması, kadınları hedef gösteren tutumları kadın örgütleri başta olmak üzere kadınlar tarafından tepki ile karşılanmaktadır” dedi.

Ersoy, Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin’nin herkesin gözü önünde, basına da yansıyan kadınlara yönelik şiddet ve taciz içerikli davranışları nedeniyle hakkında başlatılmış adli-idari bir soruşturma var mıdır?
  • 26 Haziran Pazar günü Onur Yürüyüşü’nde koşarak uzaklaşan bir yurttaşa gülerek dokunma görüntülerine rağmen hala “müdür” sıfatıyla görevine devam ediyor olması sağlıkçıların eyleminde kadın gazetecilere karşı hakaret, tartaklama, tehdit eylemlerinde bulunma “cesaretini” vermemiş midir?
  • Hanifi Zengin neden hala İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü görevindedir?

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER