A3 Haber

Ünlü FIFA hakemi eşcinsel olduğunu duyurdu

Ünlü FIFA hakemi eşcinsel olduğunu duyurdu

Ünlü FIFA hakemi eşcinsel olduğunu duyurdu
Temmuz 09
22:12 2022

Brezilyalı hakem Igor Benevenuto, eşcinsel olduğunu açıkladı. 2021 yılında FIFA’ya giren 41 yaşındaki hakem Igor Benevenuto, eşcinsel olduğunu açıklayan ilk FIFA kokartlı hakem oldu.

Brezilya’nın en üst düzey hakemlerinden biri olan Igor Benevenuto, eşcinsel olduğunu açıklayan ilk FIFA kokartlı hakem oldu.

Goal.com’da yer alan habere göre cuma günü yayımlanan bir podcast kaydında Globoesporte’a konuşan hakem, sıralamalarda yükselirken cinselliğini gizleme mücadelesini açık yüreklilikle anlattı. 2021 yılında FIFA’ya giren hakem Igor Benevenuto şunları söyledi:

  • Bu sporun ne ortamına ne maço kültürüne ne de ön yargılarına dayanamadım. Arkadaşlarımla futbol oynarken var olabilmek için her zaman kendi kimliğimi gizlemek zorunda kaldım.

“Hiçbir zaman gerçek ben olamadım”

  • Futbol bir erkek oyunuydu ve ben erken yaşlarımdan itibaren eşcinsel olduğumu biliyordum. Cinsel kimliğimi saklamak için daha iyi bir yer olamaz diye düşündüm. 41 yaşındayım ve hayatımın 23 yılında sessiz kalmak zorunda kaldım. Bugüne dek hiçbir zaman gerçek ben olamadım. Pek çok eşcinsel kendisi olamıyor ve bu duruma alışkın.

“Artık kendimi gizlemiyorum”

  • Bugünden itibaren bir daha asla o yarattığım diğer Igor olmayacağım. Ben yalnızca insanlara ve onların hayatlarına saygı duyan eşcinsel bir adamım. Artık kendimi gizlemiyorum. Sonunda filtresiz ve kendimim.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER