A3 Haber

“Jelibon” Gökçek’ten Prof. İlber Ortaylı’ya: Ya cahilsin ya da yağcı

“Jelibon” Gökçek’ten Prof. İlber Ortaylı’ya: Ya cahilsin ya da yağcı

“Jelibon” Gökçek’ten Prof. İlber Ortaylı’ya: Ya cahilsin ya da yağcı
Temmuz 10
19:53 2022

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, Prof. İlber Ortaylı’nın, Mansur Yavaş’ın Ankara’daki çalışmalarını övmesi ve Gökçek dönemini eleştirmesi karşısında sinirlenerek ünlü tarihçiye “İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı” dedi.

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, geçtiğimiz gün katıldığı bir yayında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın çalışmalarını överek “Ankara’da feci şeyler oluyordu. Şehrin düzeni yavaş yavaş yerine geldi. Arkasında Beypazarı gibi bir efsane ile gelen Mansur Bey bugün başkentimizi ıslah ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Ankara’nın eski belediye başkanı yeraltından jelibon rezervi bulunduğu şakasını gerçek sanarak gündeme oturan Melih Gökçek, Ortaylı’ya tepki göstererek “İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı” dedi.

“Seni söndürmek bana acayip keyif verir”

Gökçek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma şöyle devam etti:

  • 5 yılda Beypazarı’nı 21 sıra, 3 yılda Ankara’yı 12 sıra geriye düşüren Mansur Yavaş çapsızlıkta zirve yapmıştır. Bilmeden cahilce konuşmak ayıp değil mi İlter Hoca? İlber Oltaylı hani sen çok bilensin ya, senle bir TV’de Ankara’yı tartışalım mı? Bence sen de Mansur gibi tüyersin. Hadi cevap bekliyorum. Rabbime hamdolsun çok bilen birçok gazetecinin gazeteciliğini bitirmek bana nasip oldu. Seni söndürmek bana acayip keyif verir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER