A3 Haber

Soylu, “Bu bir zenginliktir” sözleriyle açıkladı: 700 binin üzerinde Suriyeli, Türkiye’de doğmuş

Soylu, “Bu bir zenginliktir” sözleriyle açıkladı: 700 binin üzerinde Suriyeli, Türkiye’de doğmuş

Soylu, “Bu bir zenginliktir” sözleriyle açıkladı: 700 binin üzerinde Suriyeli, Türkiye’de doğmuş
Temmuz 10
15:31 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 700 bin Suriyelinin Türkiye’de dünyaya geldiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 700 binin üzerinde Suriyelinin Türkiye’de dünyaya geldiğini belirterek, “Bu topraklara savaştan, ölümden kaçan insanlar geldiler, 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir” dedi.

Soylu, Kurban Bayramı dolayısıyla PEKOM Merter Polisevi’nde, göçmen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleriyle bayramlaştı.

Soylu, metrodaki siyah aileye yönelik ırkçı saldırıya ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Metrodaki şahsın davranışının dini değerlerle bağdaşmadığını kaydeden Soylu, “Geçenlerde, 2-3 gün önce İstanbul’da bir metroda maalesef Afrikalı olduğunu değerlendirdiğimiz, arkadaşlarımızı arıyorlar inşallah bulacaklar, bir baba ile bir kıza hiç dinimizle örtüşmeyen, hiç Türklüğümüzle, Müslümanlarımızla örtüşmeyen bir davranış ortaya konmuştur. İlk gördüğümde Allah karşılaşmayı nasip ederse o kişilere diyeceğim ki, hem babaya hem de kızına, çünkü ben kendi milletime böyle bir hali yakıştıramadım, ‘Onun kızgınlığı sana değildir, onun kızgınlığı bizedir. Bizi affet.’ diyeceğim” ifadelerini kullandı.

“Bu büyük bir zenginliktir”

“700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi” diyen Soylu, şunları ifade etti:

  • Bana ister kızsınlar ister ne söylerlerse söylesinler. Bir tane insanın bir araya geldiği zaman annenin ve babanın attığı çığlığın ve sevincin karşılığında, bu topraklara savaştan, ölümden kaçan insanlar geldiler, bu topraklarda 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir. Büyük bir sınavdan geçtik, geçiyoruz. Sadece son on yılda Suriye’deki iç savaştan itibaren değil, bu coğrafya büyük bir sınavdan geçiyor. Birileri bizi daha büyük sınavlara hazırlıyorsa onları da yeneceğiz. Hep birlikte kardeşliği kazandıracağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER