A3 Haber

Bakan Koca, Hekimsen’in silah talebine sinirlendi: “Hastayla hekim arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?”

Bakan Koca, Hekimsen’in silah talebine sinirlendi: “Hastayla hekim arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?”

Bakan Koca, Hekimsen’in silah talebine sinirlendi: “Hastayla hekim arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?”
Temmuz 11
21:44 2022

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu ve Sosyal Hizmetler Sendikası’nın (Hekimsen) sağlıkta şiddet nedeniyle isteyen doktorlara düşük vergiyle silah ruhsatı verilmesi talebine tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Koca, talep eden doktorlara silah ruhsatı verilmesini isteyen Hekimsen’in açıklamasına yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca, “Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?” dedi.

“Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü” diyen Koca, “Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar” ifadelerini kullandı.

Hekimsen: Birçok devlet personeline yapıldığı gibi silah ruhsatı verilmeli

Sağlıkta şiddete karşı önerilerini açıklayan Hekimsen, sağlık kurumlarına girişlerde metal detektörleri konularak delici, kesici ve ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunmasını istedi.

Sağlık kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin ya da girmeyen çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması talep edilen açıklamada, “Sağlıkta şiddetten hapis cezası alan ya da şiddetten sanık olan insanların yalnızca hastanelerin mahkum koğuşlarından sağlık hizmeti almalı, acil servis dahil kırmızı triyaj dışında hiçbir sağlık kurumuna girmelerinin engellenmeli, ancak bir kurul raporu ile bu durumun kaldırılmalı” denildi.

İsteyen doktorlara silah ruhsatı verilmesi önerilen açıklamada, “Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmeli, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM’lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanmalı” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER